НАЧАЛО Други

Златото и среброто продължават да вървят нагоре, надминавайки пазара на акции

23.05.2024 3:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Златото и среброто продължават да вървят нагоре, надминавайки пазара на акции

Пазарът на суровини привлече огромни внимание, след като значително надмина пазарите на акции. Тази година метали като сребро, мед и злато отбелязаха забележителни печалби, далеч надхвърлящи тези на фондовия пазар.

Ценata на среброто наскоро надхвърли $31, поставяйки нови рекорди. Медта също отбеляза силен ръст, преодолявайки бариерата от $10,000 поради голямото търсене. Златото продължава да се покачва, доближавайки границата от $2,500.

От началото на годината златото е нараснало със 17.54%, изоставайки от още по-впечатляващите покачвания на среброто и медта. Ръстът в цените на суровините до голяма степен се дължи на глобалното геополитическо напрежение.

Институционалните инвеститори инвестират сериозно в тези стоки, като индустриите и инвеститорите на дребно стимулират търсенето на мед и сребро, докато златото остава предпочитание за тези, които търсят стабилност сред несигурността на фондовия пазар.

Напрежението в Близкия изток и продължаващият конфликт между Русия и Украйна засилиха нестабилността на пазара. За сравнение, фондовите пазари отбелязаха скромен растеж, като Nasdaq се повиши с 5.5%, а индийският Sensex се повиши с 2.2% тази година. Силата на стоковите пазари предполага продължаващ потенциал за печалби при златото, среброто и медта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.