НАЧАЛО Други

Златото ще продължи да върви нагоре: Милионер призовава инвеститорите да купуват при спад

12.05.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Златото ще продължи да върви нагоре: Милионер призовава инвеститорите да купуват при спад

Скорошният скок на цените на златото привлече вниманието на световните финансови пазари. Това забележително изкачване на ценния метал се движи от различни външни фактори, по-специално повишеното геополитическо напрежение в световен мащаб.

В период, в който акциите показват нестабилност, златото се очертава като привлекателен инвестиционен път за противодействие на преобладаващата икономическа несигурност. Той е задвижван от променящата се пазарна динамика в глобален мащаб.

Известният американски инвеститор Джим Роджърс повтори настроенията, които отекват на световните пазари. Тъй като златото претърпява бърз растеж, Роджърс се застъпва за инвеститорите да обмислят разпределение към благородния метал, за да запазят бъдещата стойност и да смекчат рисковете, породени от нестабилните пазарни условия.

Роджърс подчерта несигурното състояние на текущия фондов пазар на фона на значителни глобални развития. Тъй като геополитическото напрежение ескалира, акциите стават все по-уязвими, което потенциално води до спад на пазара.

Като се има предвид несигурността, Роджърс предлага защита на активите чрез инвестиции в злато и сребро, традиционно считани за стабилни “хеджове” срещу инфлацията. Цените на златото скочиха над $2,350, като Роджърс предвиждаше продължаваща възходяща инерция, докато глобалните пазари се подготвят за икономическа турбуленция.

На този фон цените на златото и среброто продължават да се покачват, достигайки нови рекордни върхове съответно от $2,354 и $28. Докато САЩ се борят с нарастващия дълг и геополитическите вълнения, икономическият пейзаж е в полза на благородните метали като златото.

Финансовият анализатор Дан Попеску подчертава, че златото процъфтява в периоди на повишено военно напрежение и намаляващо доверие в акциите, тъй като инвеститорите търсят стабилност на фона на опасенията за инфлацията.

Попеску отбелязва скорошния импулс на цените на златото след години на стагнация, което предполага продължаващи възходящи тенденции. Тъй като несигурността продължава, златото остава привлекателна опция за инвеститорите, които се стремят да осигурят възвръщаемост на фона на развиващите се икономически предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.