Home

Хонконгски милиардер събира половин милиард за крипто инвестиции

23.09.2022 11:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконгски милиардер събира половин милиард за крипто инвестиции

Инвестиционната компания на хонконгския милиардер и магнат в областта на недвижимите имоти Адриан Ченг набира средства, за крипто инвестиции. 

Това стана докато разпродажбите допълнително понижават цената на Биткойн (BTC) и останалата част от пазара на дигитални активи.

Според Bloomberg C Capital планира да обедини $500 милиона, за да финансира инвестиции в блокчейн активи, кредити и частен капитал през следващите 18 месеца.

Позовавайки се на запознати лица, в доклада се казва, че фирмата пуска на пазара блокчейн фонд на стойност $200 милиона и цели да събере още $300 милиона за инвестиции в частни капиталови и частни кредитни стратегии.

Главният изпълнителен директор и президент на фирмата, Бен Ченг, е оптимист за възвръщаемостта, дори когато крипто зимата продължава да сваля цените на дигиталните активи, включително Биткойн, който потъна под $20,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети


Той казва, че сегашното икономическо състояние предлага възможност за получаване на най-добри резултати, позовавайки се на факта, че крипто инвестициите на фирмата са се увеличили с 40% през първата половина на годината в условията на мечи пазар.

Когато хората са в защита, ние сме в нападение… След още 6 до 9 месеца ще се върне.

Досега C Capital е инвестирала около $1 милиард в частни компании, дигитални активи и кредити. Нейната стратегия за хедж фонд се фокусира предимно върху търговията с криптовалути. Според Ченг фирмата е отказала да приеме оферти от фондове на бизнес ангели и фирми в етап на начално финансиране поради високите оценки и ограничените предимства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.