НАЧАЛО Други

Хонконгски милиардер събира половин милиард за крипто инвестиции

септември 23, 2022 11:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконгски милиардер събира половин милиард за крипто инвестиции

Инвестиционната компания на хонконгския милиардер и магнат в областта на недвижимите имоти Адриан Ченг набира средства, за крипто инвестиции. 

Това стана докато разпродажбите допълнително понижават цената на Биткойн (BTC) и останалата част от пазара на дигитални активи.

Според Bloomberg C Capital планира да обедини $500 милиона, за да финансира инвестиции в блокчейн активи, кредити и частен капитал през следващите 18 месеца.

Позовавайки се на запознати лица, в доклада се казва, че фирмата пуска на пазара блокчейн фонд на стойност $200 милиона и цели да събере още $300 милиона за инвестиции в частни капиталови и частни кредитни стратегии.

Главният изпълнителен директор и президент на фирмата, Бен Ченг, е оптимист за възвръщаемостта, дори когато крипто зимата продължава да сваля цените на дигиталните активи, включително Биткойн, който потъна под $20,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети


Той казва, че сегашното икономическо състояние предлага възможност за получаване на най-добри резултати, позовавайки се на факта, че крипто инвестициите на фирмата са се увеличили с 40% през първата половина на годината в условията на мечи пазар.

Когато хората са в защита, ние сме в нападение… След още 6 до 9 месеца ще се върне.

Досега C Capital е инвестирала около $1 милиард в частни компании, дигитални активи и кредити. Нейната стратегия за хедж фонд се фокусира предимно върху търговията с криптовалути. Според Ченг фирмата е отказала да приеме оферти от фондове на бизнес ангели и фирми в етап на начално финансиране поради високите оценки и ограничените предимства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене