Home

Защо TVL на MakerDAО продължи да спада тази седмица?

10.12.2022 1:44 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо TVL на MakerDAО продължи да спада тази седмица?

MakerDAO (MKR) отбеляза значителен спад в общата си заключена стойност (TVL) през последните седем дни. Това е необичайно, като се има предвид, че конкурентните протоколи в повечето случаи отбелязаха известно повишение на TVL. 

В началото на декември TVL на MakerDAO достигна $6.79 милиарда. През последните няколко дни обаче тя спадна до $6.35 милиарда към момента на писане на статията. По-голямата част от този спад се случи през последните три дни. Смята се, че това може да е в резултат на едно от последните съобщения на MakerDAO.

Въпросното съобщение потвърди активирането на ликвидация за различни трезори за стабилни монети, ако съотношението им на обезпечение спадне под минималния праг от 101%. 

Активирането на прага за ликвидация беше гласувано през ноември и може да е основна причина, поради която някои инвеститори предпочетоха да изтеглят средствата си от пуловете на MakerDAO. Това обаче все още е само спекулация.

Изглежда, че цялата ситуация може да е изплашила инвеститорите

MKR поевтиня с около 5.6% през последната седмица до цена от около $611 към момента на публикуване. Този спад доближи токена до предишното му дъно от септември 2022 г. – $581.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои са най-добре представилите се криптовалути през последната седмица?


Съществуват няколко фактора, които могат да помогнат да се определи дали търсенето на MKR ще се възстанови. Например, количеството токени, заключени в смарт договори, отбеляза силен скок от началото на този месец. То спадна леко само през последните три до пет дни, което предполага, че все още има значително търсене от гледна точка на функционалност.

MKR обаче пострада в други аспекти, особено тези, свързани с пазарното търсене. Честотата (общата стойност на транзакциите разделена на пазарната стойност) и растежът на мрежата на токена спаднаха значително през последните седем дни според данни от Santiment. Това показва, че търсенето на мрежата намалява.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза


Честота на токена отбеляза известен ръст, въпреки че растежът на мрежата все още е нисък. Това може да е знак, че има известно натрупване при последните дъна.

Има един показател обаче, който може да предложи по-ясна картина за скорошното търсене на алткойна. Претеглените настроения на актива отбелязаха рязък скок през първите няколко дни на месеца. Претеглените настроения (weighted sentiment) са начин за количествено определяне на настроенията на група думи или на цял документ. Той включва присвояване на тежест или оценка на всяка дума въз основа на степента на нейната положителност или отрицателност и след това сумиране на оценките за определяне на общото настроение на текста. Това може да бъде полезно за неща като анализ на обратна връзка с клиенти или определяне на настроенията на публикация в социална медия. В случая се изпозлват именно публикации от социални мрежи.

Това подсказва, че инвеститорите се подготвят за рали. Въпреки това бичите настроения бързо отслабнаха и остават без подобрение.

Силно възстановяване е малко вероятно без поне рязко повишаване на претеглените настроения. Независимо от това, MKR в момента се търгува с добра отстъпка, което означава, че има потенциал за повишение през следващите няколко дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Трябва ли да очакваме спот XRP ETF в САЩ?

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус предизвика спекулации за възможен спот борсово търгуван фонд (ETF) за XRP в САЩ.

24.07.2024 19:30 1мин. четене

Етериум ETF дебютира със силен старт, предизвиквайки оптимизъм за бъдещи крипто фондове

На 23 юли въвеждането на спот Етериум ETF предизвика значително вълнение в крипто сектора.

24.07.2024 19:00 1мин. четене

3 причини, поради които XRP може да се насочва към нов исторически връх

Цената на XRP може потенциално да се повиши, отбелязвайки значителен скок, задвижвана от три бичи индикатора, наблюдавани на месечната графика.

24.07.2024 18:00 2мин. четене

Биткойн Кеш: Подценен, но трейдърите остават скептични

Напоследък стойността на Биткойн Кеш (BCH) постоянно намалява, като към момента на писане на статията се търгува за $372 – спад от 2% за последните 24 часа.

24.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.