НАЧАЛО Биткойн

Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза

декември 9, 2022 10:17 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза

Крипто анализатор, който правилно определи дъното на Биткойн (BTC) за 2018 г. Сподели вълнуваща прогноза за криптовалутата. 

Той твърди, че крипто кралят се подготвя за ново корективно движение по пътя към ново дъно на мечия пазар.

Псевдонимният анализатор Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че неотдавнашното рали на Биткойн от настоящото дъно на мечия пазар от $15,546 вероятно е към своя край.

Засега все още съм на мнение, че това движение нагоре на BTC е част от корективна АВС четвърта вълна, преди да направи ново дъно под $15,000 в първото тримесечие на 2023 г., където ще намерим по-дългосрочно дъно.

Smart Contracter прилага теорията за вълните на Елиът – подход за технически анализ, който се опитва да предскаже бъдещото ценово действие. Теорията прави това като следва психологията на участниците на пазара, която има тенденция да се проявява на вълни. Според теорията низходящият тренд се състои от пет вълни, като по време на втора и четвърта вълна активът вижда кратки отскоци.

Според графиката на Smart Contracter Биткойн изглежда се намира в последния етап от четвъртата вълна, подготвяйки се за финален скок към $18,000. Анализаторът прогнозира, че впоследствие BTC ще продължи низходящия си тренд до неговата цел от около $14,500, за да завърши цикъла от пет вълни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?


Към момента на писане на статията цената на Биткойн се движи около $16,830, което предполага близо 14% спад, ако BTC достигне целта на Smart Contracter.

Доларовият индекс (DXY)

Криптостратегът също така следи отблизо индекса на щатския долар (DXY), който според него дава бичи сигнали. 

Голямо обръщане на DXY днес – не e това, което искате да видите, ако сте бичи настроени към криптовалутите. Дори в най-добрия случай мисля, че все още ще отскочи до около 108-109, което вероятно ще изпрати криптовалутата надолу.

Доларовият индекс (DXY) е метрика за стойността на щатския долар спрямо кошница от чуждестранни валути. Индексът се изчислява чрез среднопретеглената стойност на обменните курсове на щатския долар спрямо набор от шест основни валути, включително еврото, японската йена, британския паунд, канадския долар, шведската крона и швейцарския франк. DXY обикновено се използва като бенчмарк за силата на щатския долар спрямо други валути и се следи широко от инвеститорите и пазарните участници.

Трейдърите следят отблизо DXY, тъй като силният индекс предполага, че инвеститорите продават рискови активи като Биткойн и акции в полза на щатския долар.

Анализаторът „Credible“, използващ същият подход към технически анализ, смята, че Биткойн може да се изстреля над съпротивата при $18,000. Той посочи едночасовата графика на Биткойн в туит, намеквайки, че той е във възходящ тренд и изглежда готов за голям отскок след корективно движение.

Въз основа на теорията на Елиът активът във възходящ тренд преминава през пет вълни, като първа, трета и пета вълна са възходящи движения. Поглеждайки към графиката на анализатора, той смята, че BTC ще приключи своята втора вълна на корективното движение при $16,400, преди да запали третата вълна на покачване над $18,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене