НАЧАЛО Алткойни

Кои са най-добре представилите се криптовалути през последната седмица?

декември 9, 2022 15:05 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-добре представилите се криптовалути през последната седмица?

Пазарът на криптовалути е в период на консолидация в последно време, след като последиците от срива на криптоборсата FTX се разпространиха из пространството.

Въпреки турболентният климат на крипто пазарите няколко дигитални актива привличат значителен инвеститорски интерес.

По-долу са посочени петте токена, водещи на криптопазара по седемдневни печалби за седмицата, приключваща на 9 декември.

EOS

EOS се търгува на цена от $1.02 към момента на публикуване на статията, регистрирайки ръст от около 10.8% за една седмица. Активът успя да поддържа бича инерция след обявяването през август на плановете за стартиране на протокола Antelope за ребрандиране на мрежата, което да я направи независима.

Протоколът Antelope е разработен от проекта EOS, за да осигури сигурно и оптимално решение за стейкинг на притежателите на токените на мрежата. Той разчита на двуетапен процес на консенсус, който съчетава отдаване на активи под наем и резервиране на ресурси, за да осигури ниска латентност и висока производителност, като същевременно минимизира векторите за атаки.

Synthetic (SNX)

Токенът на децентрализирания протокол за осигуряване на ликвидност се повиши с около 9.50% за една седмица и се търгуваше за $1.91 към момента на публикуване. Забележително е, че SNX има солидни фундаментални показатели и наскоро се търгуваше в тандем с общия пазар.

Мрежата обаче е ускорила развойната дейност, като наскоро обявеното предложение за управление на Curve е сред последните. Подобрението ще намали значително таксите за суапове и ще увеличи броя на търговските маршрути през SNX, фактор, който вероятно ще повлияе на цената.

Stacks (STX)

Мрежата Stacks се радваше на изключително важни новини, свързани с развитието, което предизвика покачване на цената. STX е функционален (ютилити) токен за екосистемата Stacks и позволява на потребителите да плащат за мрежова дейност и изпълнение на договори. На седмичната графика STX се покачи с 9.15%, като към момента на публикуване се търгува за $0.26.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза


Последните печалби идват в момент, когато разработчиците работят по Stacks 2.0 – ъпгрейд, който ще позволи на децентрализирани апликации (dApps) да работят върху блокчейна на Stacks, за да позиционират мрежата като конкурент на Етериум (ETH).

Trust Wallet Token (TWT)

TWT е сред облагодетелстваните от срива на криптоборсата FTX, тъй като инвеститорите се стремят да подсигурят средствата си в портфейли със самостоятелно попечителство. Всъщност след срива главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао насърчи инвеститорите да обмислят Trust Wallet за защита на дигитални активи.

Вследствие на това токенът запази бичия си импулс, като за една седмица поскъпна с над 8.5%, търгувайки се за $2.62. В определен момент се появиха опасения, че токенът може да се коригира поради потенциално прибиране на печалби, особено след като криптоборсите започнаха да публикуват своите доказателства за резерви.

Въпреки че гореспоменатите криптовалути имат силни фундаменти, тяхната способност да продължат възходящия тренд до голяма степен заависи от движенията на целия криптопазар.

Axie Infinity (AXS)

Базираната на блокчейн криптовалута наскоро поддържаше печалбите си, за да регистрира рали от над 17% в рамките на седем дни, въпреки че дневната графика показва незначителна корекция. Към момента на публикуване AXS се търгува на цена от малко над $8. Данни от 5 демекври сочат, че цената на токенът се е покачил с 24% в рамките на 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене