НАЧАЛО Алткойни

Защо спада цената на XRP?

септември 6, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо спада цената на XRP?

След частичната победа на Ripple над SEC в началото на юли цената на XRP бързо се повиши, достигайки нов годишен връх с двуцифрени печалби. 

Този възходящ импулс обаче се оказа краткотраен, тъй като по-малко от два месеца по-късно криптовалутата отново се поддаде на мечи натиск, като заличи печалбите си след решението на съдия Торес и се върна на нивата си отпреди решението.

Неотдавнашен доклад на Kaiko, доставчик на данни за крипто пазара, хвърли светлина върху факторите, които стоят зад постоянния спад на цената на XRP. Докладът се задълбочава в поведението на притежателите на XRP в различни региони и борси, като предоставя информация за причините, поради които криптовалутата е в непрекъснат низходящ тренд.

Една от важните констатации в доклада е значителният обем на продажбената активност сред инвеститорите. Данните разкриват, че по-специално азиатските инвеститори активно продават XRP, като голяма част от тези поръчки за продажба са концентрирани на борси като Upbeat и OKX, където натискът е бил доста силен.

 

Натискът за продажба е бил толкова изразен, че е надделял над активността за покупка, наблюдавана на базираните в САЩ борси, включително Coinbase. Забележително е, че обемите на търговия на XRP на американските борси са били значително по-ниски в сравнение с тези на офшорните борси.

В доклада на Kaiko се твърди: 

Като цяло делът на XRP, търгуван на американските пазари, остава по-нисък от този на офшорните борси.

XRP е едва шестият най-търгуван алткойн в САЩ по кумулативен обем на търговията, докато на офшорните пазари оглавява списъка.

Wисокото ниво на интерес и търговска активност също допринесоха за спада на цената, като по отношение на обема на търговията XRP постоянно изпреварва валути като BNB, SOL и дори DOGE. Въпреки това тези алтернативни криптовалути успяха да поддържат спадове под 20% през целия август.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

Известен крипто аналитик предупреди, че има потенциал за значителен спад в комбинираната пазарна капитализация на Биткойн (BTC) и други дигитални активи.

септември 24, 2023 11:00 2 мин. четене

Кой проект има потенциал да създаде милионер? Сравнение на SPCT, XRP и TON

Скокът на XRP срещу бичото рали на Toncoin срещу експлозивните печалби на VC Spectra. Открийте иновативните монети, които движат крипто пространството: XRP, TON и SPCT!

септември 24, 2023 10:22 4 мин. четене

Етериум не оправдава очакванията на инвеститорите – JP Morgan

След очакваният с нетърпение ъпгрейд, наречен “Shanghai”, Етериум не постигна очакваните нива на мрежова активност, като не оправда очакванията, според наблюденията на JPMorgan.

септември 23, 2023 20:00 1 мин. четене

ApeMax ли е следващата голяма криптовалута, която ще избухне? Най-добрата предварителна продажба за 2023 г.

Във вечно динамичната крипто екосистема непрекъснато се появяват нови токени, всеки от които има за цел да донесе уникална полезност или иновация.

септември 23, 2023 19:05 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.