НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще трябва да стигне до това ниво, за да бъде потвърдено възстановяването

септември 5, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще трябва да стигне до това ниво, за да бъде потвърдено възстановяването

Биткойн (BTC), в момента е подложен на значителен натиск от продажби, като в началото на седмицата спадна под нивото на подкрепа от $26,000.

Макар че някои могат да сметнат това за подходящ момент за покупки при спад, бъдещето на Биткойн остава несигурно.

Известният крипто анализатор, познат като “Ali Martinez” се задълбочи в историческите данни, обхващащи последното десетилетие, разкривайки модел, при който BTC инициира бичи рали, когато цената му надхвърли средната база на разходите на дългосрочните притежатели, обикновено тези с опит от 6 месеца до 3 години.

Според този модел решаващият праг на пробив за BTC е $33,755. Това означава, че цената на Биткойн трябва да се повиши с повече от 30% от сегашното си ниво, за да се потвърди бичото възстановяване. В противен случай вратата остава отворена за по-нататъшни корекции на цената.

Няколко други пазарни анализатори споделят подобни нагласи по отношение на възстановяването на цената на Биткойн. 

Старши стратегът по суровините на Bloomberg Майк Макглоун направи паралел между движението на цената на Биткойн и индекса Nikkei. 

В неотдавнашния си доклад Макглоун отбеляза:

Биткойн в исторически план показва тясна корелация в посока с индекса Nikkei 225, а неотдавнашната слабост на пазара на криптовалути може да показва потенциален ефект на заразяване. Алтернативно, Биткойн може да се възстанови и да отрази траекторията на Nikkei, който през юни достигна 33-годишен връх.

Задържането на позиция над границата от $31,000 би означавало, че възстановяването на Биткойн е стабилно.

Въпреки това, съществуват убедителни причини за продължаващата низходяща тенденция, включително мерките за затягане, прилагани от Федералния резерв и повечето централни банки, както обясни стратегът.

Моделът на графиката на Биткойн напомня на поведението му преди срива на цените през 2021 г., както отбеляза крипто аналитикът “Rekt Capital”:

През 2021 г. BTC формира два ясно изразени върха, наподобяващи модела “Double Top”, преди в крайна сметка да достигне трети връх при “Lower High”. Понастоящем изглежда, че BTC отново е формира два ясно изразени върха, наподобяващи модела Double Top, с потенциално формиране на трети връх при Lower High.

Фракталът на Биткойн от 2021 г. предполага възможен сценарий, при който Биткойн установява третия си връх на по-нисък връх, което потенциално води до отхвърляне близо до нивото на подкрепа от $26,000.

След това фракталът показва, че Биткойн може да претърпи отскок, въпреки че това може да доведе до превръщането на нивото от $26,000 в ново ниво на съпротива, преди да бъде изправен пред по-нататъшен низходящ натиск.

Както вече беше отбелязано, историческите данни показват, че септември често е бил месец, белязан от значителни корекции на пазара на Биткойн. Настоящата конфигурация на графиката предполага, че този септември може да не е изключение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене

Ето защо Биткойн няма да се срине до $20,000 според крипто анализатор

Крипто анализатор предупреди, че Биткойн (BTC) е на път да направи значително движение, което може да остави на търговците ограничени благоприятни точки за влизане.

октомври 2, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн (BTC) – преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.