Home

Защо разпределянето на $9 милиарда от Mt. Gox няма да има голямо влияние върху цената на Биткойн

02.07.2024 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо разпределянето на $9 милиарда от Mt. Gox няма да има голямо влияние върху цената на Биткойн

Ръководителят на отдела за проучвания във компанията за крипто финансови услуги Galaxy се опита да опровергае опасенията, че дългоочакваните изплащания на длъжимите суми от страна на Mt.Gox могат да предизвикат срив при Биткойн (BTC).

В ново интервю Алекс Торн заяви, че вече несъществуващата крипто борса Mt.Gox трябва да изплати на кредиторите около 142,000 BTC на стойност близо $9 милиарда от юли до октомври.

Миналата седмица новината за предстоящото изплащане на дължимите Биткойн (BTC) токени от Mt. Gox предизвика шокови вълни на крипто пазарите, което доведе до ликвидиране на над $313 милиона. Според Торн обаче опасенията относно ситуацията с Mt. Gox може да са преувеличени.

Анализът му показва, че само малка част от общия брой на разпределените BTC вероятно ще бъде продадена на свободния пазар. Той смята, че по-малко от половината от тези 150,000 BTC действително ще бъдат достъпни за продажба. Торн обясни това с факта, че някои от кредиторите са приели от 10% до 11% намаление за ранно изплащане, с което общият брой е намалял до 94,600 монети.

Торн обясни още, че много кредитори преди това са продали вземанията си на фондове с отстъпка, изчислявайки, че в момента тези фондове държат около 20,000 BTC.

Като се има предвид, че те се управляват от инвеститори, които искат да държат дългосрочни позиции в Биткойн, Торн смята, че поради този факт общият брой на наличните за продажба BTC ще намалее до около 74,000 монети.

Освен това той заяви, че 10,000 BTC ще бъдат получени от крипто борсата Bitcoinica, която не може да ги продаде веднага поради продължаващата процедура по несъстоятелност в Нова Зеландия.

Като цяло Торн прогнозира, че само около 64,000 BTC действително ще бъдат в ръцете на търговци и предполага, че повечето от тези получатели са ранни инвеститори в Биткойн, които е по-вероятно да задържат своите токени, вместо да ги продават. Накрая той стигна до заключението, че потенциалът за значително пазарно въздействие от изплащането на Mt. Gox ще е по-малък, отколкото се предполага.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.