НАЧАЛО Регулации

Защо крипто компаниите бягат от Великобритания?

октомври 5, 2023 11:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо крипто компаниите бягат от Великобритания?

Bybit и PayPal наскоро прекратиха предоставянето на определени услуги в Обединеното кралство, а Luno ограничи участието на определени клиенти от Обединеното кралство в крипто инвестиции.

Това се случва непосредствено преди прилагането на нови строги разпоредби за популяризиране на крипто компаниите.

Крипто компаниите, обслужващи клиенти от Обединеното кралство, се подготвят за строгите правила за реклама в страната. Някои от тях обявиха решението си да ограничат достъпа на местните клиенти до определени услуги, за да се съобразят с тези разпоредби.

Съгласно новите насоки крипто дружествата, регистрирани в Органа за финансово поведение (FCA) като доставчици на услуги за виртуални активи, имат временното правомощие да одобряват собствените си промоции. Освен това от тях се изисква да направят значителни корекции на своите онлайн платформи, за да информират по-добре потенциалните клиенти за инвестиционните рискове.

ByBit, нерегистрирана компания, заяви, че ще спре услугите си за клиенти от Обединеното кралство преди датата на влизане в сила на правилата – 8 октомври. Luno, която също не е регистрирана от FCA, спира някои клиенти от Обединеното кралство да се занимават с крипто инвестиции.

Въпреки че FCA потърси принос за промоционалната рамка за крипто преди повече от година, официалните насоки бяха публикувани едва преди няколко месеца.

FCA позволява на компаниите да кандидатстват за тримесечно удължаване на срока за въвеждане на необходимите промени.

Въпреки това служители на FCA изразиха загриженост в неотдавнашно интервю, като отбелязаха, че някои международни дружества може да не са силно мотивирани да се придържат към режима.

Съгласно режима на FCA всички предложения или стимули, предоставяни на физически лица, като например парични средства или стоки за насърчаване на инвестициите, ще бъдат класифицирани като финансови промоции.

За крипто компаниите, много от които работят предимно онлайн, спазването на изискванията налага промени в уебсайтовете им. По-рано този месец FCA съобщи, че дружествата са срещнали значителни трудности при прилагането на 24-часовия период на размисъл за първите купувачи, който задължава платформите да изчакат поне един ден, за да могат потребителите да потвърдят отново желанието си да получават покани за инвестиции.

Според регулатора компаниите също така са имали затруднения при въвеждането на мерки за оценка на пригодността на конкретни продукти за клиентите.

Някои крипто борси обявиха решението си да намалят услугите за някои или повечето клиенти във Великобритания в отговор на новите разпоредби. Bybit обяви, че ще преустанови дейността си във Великобритания, а Luno възнамерява да попречи на някои клиенти от Обединеното кралство да инвестират в криптовалути.

Въпреки това защитниците на криптовалутите се опасяват, че само ограничен брой оторизирани компании ще бъдат склонни да одобряват крипто реклами, особено като се има предвид репутацията на индустрията, особено след срива на пазара през 2022 г.

През следващата година FCA ще наложи допълнителни изисквания към компаниите, които одобряват чужди реклами, включително непрекъснато наблюдение на промоциите.

Това ще направи “изключително трудно намирането на някой, който да отговаря на всички критерии, да е оторизиран, а не само регистриран, и да е готов да поеме свързаните с това отговорности“, предупреди Балон Осио.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за дружества, които притежават криптовалути като дългосрочни активи.

декември 7, 2023 9:00 1 мин. четене

Великобритания очаква дигиталния паунд да бъде готов до средата на десетилетието

Британските законодатели наблегнаха на предпазливото въвеждане на дигитален паунд в ограничени количества първоначално, за да се намалят рисковете от потенциално източване на банкови сметки, както се посочва в неотдавнашен доклад.

декември 5, 2023 17:00 2 мин. четене

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.