НАЧАЛО Други

Защо и как емотиконите може да представляват финансов съвет?

февруари 25, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо и как емотиконите може да представляват финансов съвет?

Съдия от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк постанови, че емотикони като ракетен кораб, графика на акции и торбички с пари означават "финансова възвръщаемост на инвестициите".

В туитър бившият ръководител на клон на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), Лиза Браганка предупреди потребителите за потенциалните правни последици от използването на емоджита, които могат да означават финансов съвет.

Браганка сподели линк към съдебния документ, в който съдията от федералния съд Виктор Мареро не приема молбата на Dapper Labs за отхвърляне на изменената жалба, в която се твърди, че програмата на компанията – NBA Top Shot Moments нарушава законите за сигурност.

В рамките на подаденото заявление съдията посочи, че някои туитове, публикувани от акаунта “NBA Top Shot” в Twitter съдържат емотикони, показващи и намекващи финансова възвръщаемост.

Документа гласи:

Въпреки че буквалната дума “печалба” не е включена в нито един от туитовете, емотиконите “ракетен кораб”, “борсова графика” и “торбички с пари” обективно означават едно нещо: финансова възвръщаемост на инвестицията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Завръщаме ли се към възход? – трейдър дава прогноза


Наскоро адвокати също реагираха на решението на съдията да даде ход на делото срещу Dapper Labs.

Наскоро американският адвокат, Джейк Червински посочи, че според негоби било абсурдно съдът в САЩ да счита активите в частни блокчейни за ценни книжа.

Червински обясни, че това би могло да превърне всеки голям разработчик на видеоигри, платформа за продажба на билети и програма за награди при пътуване в дружество, регулирано от SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене