НАЧАЛО Биткойн

Защо цената на Биткойн скача днес – топ 3 причини

30.01.2024 12:31 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо цената на Биткойн скача днес – топ 3 причини

След като започна седмицата с положителен старт в понеделник, пазарът на криптовалути запази бичия тренд и във вторник, движен основно от Биткойн (BTC).

Рязкото покачване на цените изненада много шорт търговци, което доведе до ликвидирането на над $77 милиона през последните 24 часа.

С успешното затваряне на цената на Биткойн над 50-дневната пълзяща средна (ПС), водещата монета сега може да е готова да се върне към нивото на съпротива/подкрепа около $44,450. Пробивът може да предизвика ново рали към $48 000 и нататък, докато отскокът може да образува модел на обръщане чрез формацията глава и рамене (H&S).

Очакване на новини с голямо въздействие

Като се има предвид историческата волатилност на крипто пазара в отговор на изявленията на Федералния резерв относно паричната политика, при Биткойн и Етериум се наблюдава повишен бичи обем. Освен това се очаква в сряда да бъде публикувано изявлението на Фед за лихвените проценти, като икономистите прогнозират запазване на статуквото.

Нещо повече, неотдавнашното изявление на Фед, с което се обявява краят на повишаването на лихвените проценти, въпреки запазващата се висока инфлация, беше изтълкувано като бичо за Биткойн. Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл подчерта потенциалната необходимост от намаляване на лихвените проценти до края на годината, което допълнително подхранва оптимизма на крипто пазара.

Освен това Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ разполага с около три месеца преди крайния срок за вземане на решение за спот ETF на Етериум, пораждайки допълнително вълнение.

Нарастващ натиск за покупка на криптовалути

Според анализа на данните на веригата от платформата за пазарна информация Santiment предлагането на Биткойн и Етериум на централизираните борси е намаляло след одобрението на спот ETF за Биткойн в САЩ. Освен това компанията изтъкна увеличаването на предлагането на стабилни монети, начело с Tether (USDT), което предполага повишена покупателна способност.

След одобрението на спот Биткойн ETF в САЩ цената на Биткойн преживя психологически диапазон с върхове и дъна съответно около $49,000 и $38,000. Очаква се цената на Биткойн да се задържи в този диапазон, докато алткойн пазарът постепенно показва признаци на пробив. Освен това Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ разполага с приблизително три месеца до крайния срок за вземане на решение за спот ETF за Етериум.

Какво мислят експертите?

Според Майкъл Ван де Поуп, след установяването на психологически диапазон с върхове и дъна съответно на приблизително $49,000 и $38,000, последвано от одобрението на спот Биткойн ETF в САЩ, очакванията са, че цената на BTC ще се задържи в рамките на този установен диапазон. 

Той заяви:

Сценарият за #Биткойн все още е в сила.

Постигнахме целта от $48,000, постигнахме целта от $38,000.

Време е да се консолидираме и да оставим алткойните да работят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.