НАЧАЛО Биткойн

Защо Биткойн миньорите продължават да продават своите токени?

05.02.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Биткойн миньорите продължават да продават своите токени?

Биткойн (BTC) миньорите бързо превръщат своите активи в пари в брой, което води до значително изчерпване на резервите до невиждани от години нива.

Последните данни от CryptoQuant подчертават значителното нарастване на продажбената активност на миньорите на Биткойн през последните седмици, което се отразява неблагоприятно на резервите им.

Само през последните няколко дни над 14,000 BTC, равняващи се на приблизително $600 милиона, напуснаха резерва, отбелязвайки най-ниската му точка от юли 2021 г. насам.

Текущият анализ на резерва показва, че в момента той притежава около 1.83 милиона BTC, като се наблюдава продължителен спад.

От началото на февруари нетният поток на Биткойн миньорите последователно показва доминиране на изходящия поток, като най-значителният приток е регистриран на 31 януари, възлизащ на близо 11,000 BTC.

Оттогава насам обаче тенденцията е предимно към отлив, като на 1 февруари тя достигна своя зенит с обем, надхвърлящ 13,500, отбелязвайки най-високия единичен дневен обем, наблюдаван от повече от година.

От решаващо значение е да се разберат стойностите на нетния поток, където положителният нетен поток означава увеличение на резерва, а отрицателният – спад. Данните за нетния поток предлагат по-ясна перспектива за усилията на миньорите да продават и опитите на притока да балансира тази дейност.

Въпреки значителното намаляване на обема на резервите на миньорите в последно време, анализът на данните за обема на Биткойн през последните няколко дни разкрива липса на съществени тенденции.

Най-високият регистриран обем през последните три дни достигна около $26 милиарда, като към момента на писане на статията текущият обем възлиза на около $22 милиарда. Това от своя страна сочи към идеята, че намаляването на резервите на миньорите не е оказало съществено влияние върху общата тенденция на обема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.