НАЧАЛО Биткойн

Защо Биткойн китовете продължават да купуват, въпреки безинтересния пазар?

октомври 15, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Биткойн китовете продължават да купуват, въпреки безинтересния пазар?

Въпреки че ETF-ът на Grayscale е все по-близо до получаване на зелена светлина, цената на Bitcoin (BTC) остава в застой.

Това събитие накара много търговци да бъдат песимистично настроени относно това дали Биткойн ще отбележи растеж в близко бъдеще.

Въпреки това, според Santiment, натрупването на китове се увеличава. Забележително е, че още шестнадесет портфейла са придобили между 100 и 1,000 броя BTC. С нарастването на броя на ключовите участници аргументите за бичото бъдеще станаха по-силни.

Междувременно се наблюдаваше забележително движение на по-стари BTC. Наскоро бяха преместени повече от 16,000 BTC на възраст между две и пет години. Транзакции с такъв мащаб и възраст са относително редки в мрежата на Биткойн и това събитие привлече значително внимание.

Обемът на транзакциите в мрежата на Биткойн също отбеляза значително увеличение. Наскоро данните на Glassnode показаха, че медианният обем на транзакциите по 7-дневна пълзяща средна стойност е достигнал петмесечен връх от $324.79.

Този ръст на активността отразява нарастващия брой транзакции в блокчейн на Биткойн, което може да има разнообразни ефекти върху пазара.

По-големият обем на транзакциите може да означава нарастващо приемане и използване на Биткойн, но може да доведе и до по-голямо претоварване на мрежата.

MVRV коефициентът на Биткойн претърпя спад през последния месец. Съотношението MVRV сравнява пазарната стойност на Биткойн с неговата реализирана стойност.

По-ниският MVRV коефициент предполага, че повечето адреси не са толкова печеливши, което потенциално намалява шанса за масова разпродажба. Тази тенденция е от съществено значение за проучване, тъй като сигнализира за промени в настроенията и поведението на притежателите.

Едновременно с това скоростта на флагманската монета скочи през последните няколко дни. Скоростта на дадена криптовалута отразява нейната икономическа активност. Бързото нарастване на скоростта може да показва по-висока ликвидност, засилена търговия или дори спекулативна търговия.

През този период спадна и Общото количество на притежателите. Намаляването на броя на притежателите може да се тълкува като консолидиране на собствеността или намаляване на броя на новите участници.

Източник: Sentiment

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $39,000 – Бичи вълнения сред инвеститорите

Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото ѝ изкачване до това ниво от април 2022 г. насам.

декември 3, 2023 11:00 1 мин. четене

Биткойн: 80% от притежателите са на печалба – какво следва?

Последните анализи на данни за Биткойн (BTC) разкриват значителен ръст на неговата рентабилност, която достига най-високите си нива от близо две години.

декември 3, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.