НАЧАЛО Биткойн

Множество нови Биткойн китове се появиха на пазара само за един ден

октомври 15, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Множество нови Биткойн китове се появиха на пазара само за един ден

Според доклад на Santiment се наблюдава значително увеличение на броя на адресите на Биткойн китовете, като в рамките на 24 часа са се появили 16 нови.

Данните от Santiment сочат, че този скок в броя на китовите адреси, особено тези, които притежават между 100 и 1,000 BTC, представлява най-значителното еднодневно увеличение от 28 февруари 2022 г. насам.

След тези неотдавнашни допълнения общият брой на адресите в тази категория вече възлиза на 13,967.

Важно е да се спомене, че този ръст отчасти се дължи на по-малките портфейли, които преминават в следващото ниво. Понастоящем 140,210 адреса притежават между 10 и 100 BTC.

По-рано Santiment съобщи, че портфейлите, съдържащи минимум 10 BTC, са преживели исторически скок от февруари 2022 г. насам. От март 2022 г. насам има 11 806 нови адреса с притежание на над 10 BTC, което показва 8.12% ръст на тези ориентирани към търговията на дребно адреси.

Едновременно с това увеличение на броя на адресите на Биткойн китове съответства на продължаващото натрупване на топ дигиталния актив от дългосрочни притежатели.

Според компанията за блокчейн анализи IntoTheBlock инвеститорите, които държат BTC повече от една година, притежават 69% от предлагането на актива.

Съгласно техния доклад миньорите на BTC са ликвидирали повече от 20,000 BTC тази седмица, отбелязвайки най-високия обем от април насам. Тази тенденция показва, че миньорите се възползват от повишените цени на Биткойн, за да балансират оперативните си разходи. Макар че тази практика не е необичайна, тя може да внесе значително влияние върху продажбите на пазара.

Въпреки тези предизвикателства някои пазарни анализатори подчертават, че перспективите пред BTC могат да претърпят значителен подем, ако Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ даде зелена светлина за създаването на спот борсово търгуван фонд (ETF).

Освен това те изтъкват предстоящото халвинг събитие на Биткойн, като положителен фактор за индустрията, опирайки се на историческото представяне на актива след като премине през такова събитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.