НАЧАЛО Крипто Крими

Започва дело срещу адвокат свързан с OneCoin

НОЕ. 7, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Започва дело срещу адвокат свързан с OneCoin

Процесът срещу американски адвокат, обвинен в пране на част от постъпленията от крипто "измамата" OneCoin, започна в Ню Йорк.

Марк Скот е обвинен, че е прекарал приблизително 400 млн. долара от САЩ, докато се опитва да скрие истинската собственост и източника на средствата.


Твърди се, че част от парите са попаднали в сметки на Bank of Ireland.


Прокурорите твърдят, че той също е похарчил част от приходите за яхта, три домове и лек автомобил “Ferrari”.


Те добавят, че макар обвиняемият да е печелил стотици хиляди долари годишно, в ролята си на съдружник във високо класирана адвокатска кантора, това е малка сума в сравнение с парите, които е получил за пране на пари за OneCoin.


Неотдавнашно заявление от адвокатите му показва, че те очакват правителството да докаже, че парите, произхождащи от OneCoin, наистина са били инвестирани в средства, контролирани от ответника.


Но те посочват факта, че преди това г-н Скот е казал на ФБР, че е помолил негов колега да разгледа слуховете за OneCoin, и дали това може да е “пирамидална схема” преди да се включи, и е бил уверен, че “няма нищо незаконно”.


Основният въпрос на процеса ще бъде дали господин Скот е знаел, че OneCoin управлява престъпна схема”, добавят те.


Г-н Скот е изправен пред едно обвинение за заговор за пране на пари и друго, за банкови измами.


Той пледира “невинен”.


Съдията по делото заяви, че има вероятност то да продължи между две и три седмици.


Базираните в САЩ инвеститори, които твърдят, че са били измамени, също се опитват да съдят г-н Скот за обезщетение.“Забогатей бързо!”


Като цяло, разследващите смятат, че 4 млрд. паунда са били събрани в световен мащаб чрез предполагаемата Понци схема.


OneCoin използва историята на успеха на Биткойн, за да накара жертвите да инвестират, твърдейки, че те също могат да забогатеят чрез своите инвестиции”, казват прокурори от щата Ню Йорк.


“Това, разбира се, беше напълно невярно, защото цената на OneCoin беше измислица, а не се основаваше на търсене и предлагане.”


Сред доказателствата, които прокурорите възнамеряват да предоставят, са показания от един инвеститор, който според тях е превел хиляди долари за образователен пакет от OneCoin на германско юридическо лице, което от своя страна изпраща милиони евро, директно в инвестиционните фондове на подсъдимия.


Други, участващи в схемата, също са изправени пред дела.


Мъжът, за когото се твърди, че е един от лидерите на схемата, Константин Игнатов, беше арестуван на международното летище в Лос Анджелис през март.


А един от нейните съоснователи, Себастиан Гринууд, беше екстрадиран от Тайланд в САЩ след операция с участието на ФБР през ноември 2018 г.


Българската организация, стояща зад OneCoin Ltd, продължава да действа и отрича всякакви неправомерни действия.


OneCoin проверимо отговаря на всички критерии за дефиницията на криптовалута”, се казва в неотдавнашно изявление, дадено на “The Missing Cryptoqueen”, подкаст на BBC.


В него се добавя:


Нашите партньори, нашите клиенти и нашите адвокати успешно се борят срещу обвиненията. Сигурни сме, че визията за нова система, на базата на финансова революция, ще бъде установена.


Подкастът на BBC документира търсенето на д-р Ружа Игнатова, една от основателите и оригиналното публично лице на OneCoin.


Бившият консултант на Маккинси се появи на много събития и в социалните медии, за да промотира схемата.


Но около октомври 2017г. тя изчезна и оттогава е с неопределено местоположение.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света