НАЧАЛО Крипто Крими

Започва дело срещу адвокат свързан с OneCoin

НОЕ. 7, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Започва дело срещу адвокат свързан с OneCoin

Процесът срещу американски адвокат, обвинен в пране на част от постъпленията от крипто "измамата" OneCoin, започна в Ню Йорк.

Марк Скот е обвинен, че е прекарал приблизително 400 млн. долара от САЩ, докато се опитва да скрие истинската собственост и източника на средствата.


Твърди се, че част от парите са попаднали в сметки на Bank of Ireland.


Прокурорите твърдят, че той също е похарчил част от приходите за яхта, три домове и лек автомобил “Ferrari”.


Те добавят, че макар обвиняемият да е печелил стотици хиляди долари годишно, в ролята си на съдружник във високо класирана адвокатска кантора, това е малка сума в сравнение с парите, които е получил за пране на пари за OneCoin.


Неотдавнашно заявление от адвокатите му показва, че те очакват правителството да докаже, че парите, произхождащи от OneCoin, наистина са били инвестирани в средства, контролирани от ответника.


Но те посочват факта, че преди това г-н Скот е казал на ФБР, че е помолил негов колега да разгледа слуховете за OneCoin, и дали това може да е “пирамидална схема” преди да се включи, и е бил уверен, че “няма нищо незаконно”.


Основният въпрос на процеса ще бъде дали господин Скот е знаел, че OneCoin управлява престъпна схема”, добавят те.


Г-н Скот е изправен пред едно обвинение за заговор за пране на пари и друго, за банкови измами.


Той пледира “невинен”.


Съдията по делото заяви, че има вероятност то да продължи между две и три седмици.


Базираните в САЩ инвеститори, които твърдят, че са били измамени, също се опитват да съдят г-н Скот за обезщетение.“Забогатей бързо!”


Като цяло, разследващите смятат, че 4 млрд. паунда са били събрани в световен мащаб чрез предполагаемата Понци схема.


OneCoin използва историята на успеха на Биткойн, за да накара жертвите да инвестират, твърдейки, че те също могат да забогатеят чрез своите инвестиции”, казват прокурори от щата Ню Йорк.


“Това, разбира се, беше напълно невярно, защото цената на OneCoin беше измислица, а не се основаваше на търсене и предлагане.”


Сред доказателствата, които прокурорите възнамеряват да предоставят, са показания от един инвеститор, който според тях е превел хиляди долари за образователен пакет от OneCoin на германско юридическо лице, което от своя страна изпраща милиони евро, директно в инвестиционните фондове на подсъдимия.


Други, участващи в схемата, също са изправени пред дела.


Мъжът, за когото се твърди, че е един от лидерите на схемата, Константин Игнатов, беше арестуван на международното летище в Лос Анджелис през март.


А един от нейните съоснователи, Себастиан Гринууд, беше екстрадиран от Тайланд в САЩ след операция с участието на ФБР през ноември 2018 г.


Българската организация, стояща зад OneCoin Ltd, продължава да действа и отрича всякакви неправомерни действия.


OneCoin проверимо отговаря на всички критерии за дефиницията на криптовалута”, се казва в неотдавнашно изявление, дадено на “The Missing Cryptoqueen”, подкаст на BBC.


В него се добавя:


Нашите партньори, нашите клиенти и нашите адвокати успешно се борят срещу обвиненията. Сигурни сме, че визията за нова система, на базата на финансова революция, ще бъде установена.


Подкастът на BBC документира търсенето на д-р Ружа Игнатова, една от основателите и оригиналното публично лице на OneCoin.


Бившият консултант на Маккинси се появи на много събития и в социалните медии, за да промотира схемата.


Но около октомври 2017г. тя изчезна и оттогава е с неопределено местоположение.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Борсата Einstein затваря - потребителските средства липсват

Нещо повече, няма данни за средствата, държани на борсата, като според съобщенията, става дума за около 16 милиона CAD.Този случай е вторият подобен в страната, след затварянето на прословутия “Quadri...
НОЕ. 20, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Синът на Джордж Буш е получил 300,000 долара от OneCoin

Марк Скот, бивш адвокат на международната фирма "Locke Lord", е изправен пред съда за това, че той предполагаемo е заговорничил с Игнатова и брат й Констанин Игнатов, за пране на незаконни пари от изв...
НОЕ. 17, 2019 21:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Похитители на белгийски тийнейджър искат откуп в Биткойн

18-годишният изчезва безследно по време на пътуването си до Байрон Бей, Австралия, на 31-ви май.В текстовите съобщения на предполагаемите похитители, получени от кръстника на тийнейджъра, Жан-Филип Пе...
НОЕ. 16, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Според доклад на BBC от 14-ти ноември, Игнатов е подписал споразумение на 4-ти октомври и сега е изправен пред 90 години затвор. Новината беше оповестена на 12-ти ноември, пишат BBC.След като беше аре...
НОЕ. 15, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света