НАЧАЛО Крипто Крими

Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

ОКТ. 12, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

Ръководителите на “Bank of Ireland” (BOI) се отказаха от даването на показания пред правителството на Съединените щати по наказателното производство за схема за пране на пари на стойност 400 милиона долара чрез OneCoin.

Както отрази информационния финтех бюлетин “FinanceFeed” на 11-и октомври, а един ден по-рано правителството на САЩ подаде писмо до Съда, в което поясни, че през изминалата седмица се е опитало да получи доброволни показания на свидетели от Ирландия. 


Обаче свидетелите промениха позицията си и сега ще дадат показания само в случай, че делото стане задължително, и съгласно Договора за взаимна правна помощ между САЩ и Ирландия (MLAT), те ще трябва да се явят в съда.


Четиримата свидетели от BOI, които трябваше да се присъединят към процеса по делото срещу Марк Скот, са: ръководител на екипа за борба с прането на пари Даян Сендс, член на екипа на директните чуждестранни инвестиции Дедре Сеант, бивш изпълнителен вицепрезидент и директор на отдела за връзки Дерек Колинс и Грег Бегли.


Тъй като случаят е свързан с централния орган на Ирландия, правителството изпрати на органа искане за MLAT, за да убеди свидетелите да дадат показания.


Скот е обвинен в заговор за извършване на пране на пари. От 2016 г. до 2018 г. той изпра почти 400 милиона долара приходи от OneCoin чрез поредица фондове за частен капитал на Британските Вирджински острови със сметки в банки на Каймановите острови, известни като “Fenero Funds”.


Скот също е имал корпоративни банкови сметки в BOI, чрез които предполагаемо е изпрал над 300 милиона долара приходи от измами с OneCoin.


През март окръжният прокурор на САЩ обвини учредителите на OneCoin, Константин Игнатов и сестра му Ружа Игнатова в измами с ценни книжа и престъпления с пране на пари, където те предполагаемо примамвали инвеститорите да внесат “милиарди долари в измамната криптовалута.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Биткойн помага за свалянето на огромен сайт за детска порнография

Този тип престъпление се разпространява с яростни темпове покрай популяризацията на криптовалутите и криптираното онлайн съдържание.За акцията бе съобщено в сряда, след като САЩ разкриха обвинителен а...
ОКТ. 17, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Заплахи за смърт, докладвани в полициятаНа 14-и октомври BBC споделиха, че Джен МакАдам, измамен инвеститор в дигиталната валута OneCoin, съобщи на полицията в Шотландия за множество смъртни заплахи. ...
ОКТ. 16, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC обявиха предлагането на Telegram за нелегално

Съгласно прессъобщението от 11-и октомври, SEC предприеха извънредни действия срещу Telegram и Telegram Open Network (TON) в жалба пред съда в Манхатън.ОбвинениятаВ жалбата се твърди, че Telegram и TO...
ОКТ. 12, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как незаконен добив на Биткойн води до 34 години затвор

Хо Джун Джия, известен още като Матю Хо, бе задържан от полицията в Сингапур на 26 септември, след като беше обвинен в 14 престъпления. Съобщава се, че той е откраднал лични данни и информация за кред...
ОКТ. 11, 2019 21:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света