НАЧАЛО Крипто Крими

Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

ОКТ. 12, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

Ръководителите на “Bank of Ireland” (BOI) се отказаха от даването на показания пред правителството на Съединените щати по наказателното производство за схема за пране на пари на стойност 400 милиона долара чрез OneCoin.

Както отрази информационния финтех бюлетин “FinanceFeed” на 11-и октомври, а един ден по-рано правителството на САЩ подаде писмо до Съда, в което поясни, че през изминалата седмица се е опитало да получи доброволни показания на свидетели от Ирландия. 


Обаче свидетелите промениха позицията си и сега ще дадат показания само в случай, че делото стане задължително, и съгласно Договора за взаимна правна помощ между САЩ и Ирландия (MLAT), те ще трябва да се явят в съда.


Четиримата свидетели от BOI, които трябваше да се присъединят към процеса по делото срещу Марк Скот, са: ръководител на екипа за борба с прането на пари Даян Сендс, член на екипа на директните чуждестранни инвестиции Дедре Сеант, бивш изпълнителен вицепрезидент и директор на отдела за връзки Дерек Колинс и Грег Бегли.


Тъй като случаят е свързан с централния орган на Ирландия, правителството изпрати на органа искане за MLAT, за да убеди свидетелите да дадат показания.


Скот е обвинен в заговор за извършване на пране на пари. От 2016 г. до 2018 г. той изпра почти 400 милиона долара приходи от OneCoin чрез поредица фондове за частен капитал на Британските Вирджински острови със сметки в банки на Каймановите острови, известни като “Fenero Funds”.


Скот също е имал корпоративни банкови сметки в BOI, чрез които предполагаемо е изпрал над 300 милиона долара приходи от измами с OneCoin.


През март окръжният прокурор на САЩ обвини учредителите на OneCoin, Константин Игнатов и сестра му Ружа Игнатова в измами с ценни книжа и престъпления с пране на пари, където те предполагаемо примамвали инвеститорите да внесат “милиарди долари в измамната криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Bitfinex предлага до $400 милиона за информация водеща до откраднатия през 2016 г. Биткойн

Според публикацията на компанията на 4-ти август, те дори са готови да възнаградят самите хакери. Хората, стоящи зад атаката през 2016 г., пробиха системите за сигурност на Bitfinex и успяха да извърш...
АВГ. 5, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Туристически гигант е платил $4,5 милиона в Биткойн като откуп

Според Reuters, хакерите са използвали рансъмуер, наречен Ragnar Locker, който криптира компютърните файлове и ги прави неизползваеми. 4,5 милиона долара откуп в Биткойн беше платен за ключ за декрипт...
АВГ. 4, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери откраднаха $1,3 милиона от европейска платформа за търговия с крипто

Тези хакери за успели да откраднат над 1,183 милиона евро (1,39 милиона долара) от инвестиционните сметки на услугата в кибератака на 31 юли.Рамон Фераз Естрада, изпълнителен директор на крипто фирмат...
АВГ. 4, 2020 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$3 милиона в Биткойн - с толкова разполага хакерът на Twitter

Това количество BTC обаче, не е свързано с измамата, която използва профили на известни личности, за да открадне криптовалути.Най-големият хак в TwitterКакто бе съобщено, 17-годишният бе арестуван в п...
АВГ. 3, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света