НАЧАЛО Алткойни

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

18.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

Неотдавнашният ръст на цената на Dogecoin може да се дължи на няколко развойни дейности, насочени към подобряване на мрежата от страна на разработчиците му. Върхът на тези дейности настъпи през февруари, когато метриката за развитие се покачи от 0.39 до 16.24, което доведе до покачване на цената на DOGE от $0.08 до $0.14.

Подобни дейности по разработката в миналото са водили до повишаване на стойността на Dogecoin.

Освен това данните за пълзящите средни сочат, че DOGE се намира в силна зона за покупка, докато други показатели като RSI, MACD и лентите на Болинджър го поставят в умерена зона за покупка.

От април насам цената на Dogecoin се колебае между $0.13 и $0.16 без значителни пробиви. Въпреки това се очертава потенциален спад на цената, тъй като анонимен кит наскоро продаде DOGE на стойност $18.55 милиона на борсата Robinhood, което потенциално може да предизвика натиск за продажба.

Освен това, с прекратяването на текущите дейности по разработката, цената на Dogecoin може да започне да спада. DOGE се бори да повтори предишните си резултати, което поражда опасения сред анализаторите на фона на продължаващата пазарна нестабилност. Проблемите с ликвидността продължават, като нивото на ликвидност на DOGE варира между $0.15 и $0.16, което представлява риск. Делтата на кумулативното ниво на ликвидация (CLLD) предполага възможно отдръпване на цената до $0.12.

Друг рисков фактор е намаляването на броя на активните адреси на Dogecoin за 24 часа, който е намалял от 250,000 през февруари до 54,600, което сочи потенциал за спад на цената на актива.

След ралито си през март Dogecoin е в низходяща тенденция, като се очаква по-нататъшно понижение поради активността на китовете и опасенията за ликвидността. Анализаторите прогнозират, че DOGE може да падне до $0.12, което е най-ниската стойност от два месеца насам. Бъдещото движение на DOGE на пазара предстои да се види.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Toncoin измести Dogecoin в топ 10 класацията на криптовалутите

Голяма пазарна корекция, при която Биткойн падна до под $65,000, доведе до 33% увеличение на обема за Toncoin.

18.06.2024 16:11 1 мин. четене

Тази криптовалута може да скочи с 50% преди по-сериозна корекция според анализатор

Популярният крипто трейдър Bluntz, известен с точните си алткойн прогнози, вярва, че меме токена Dogwifhat (WIF) е на път да претърпи значителен подем.

18.06.2024 15:30 2 мин. четене

Алткойн сезонът отново се забави, но дали е добър момент за инвестиция?

Първоначалното вълнение около т.нар. „алткойн сезон“ се охлади, като много криптовалути се коригираха с 10-20% през последната седмица, с изключение на няколко като Етериум.

18.06.2024 15:00 2 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.