НАЧАЛО Други

Заплаха за икономиката на САЩ, инвеститорите не трябва да са спокойни

30.04.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Заплаха за икономиката на САЩ, инвеститорите не трябва да са спокойни

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън предупреждава срещу самодоволство, предполагайки, че американската икономика може да се изправи пред значителен спад през следващата година.

Въпреки текущата сила, наблюдавана в потребителските разходи, ниските нива на безработица и почти рекордните нива на фондовия пазар, Даймън посочва, че голяма част от тази сила се подхранва от фискалните разходи, което в крайна сметка може да доведе до повишена инфлация.

Даймън очертава пет потенциални предизвикателства, които биха могли да допринесат за тежко икономическо приземяване през 2025 г., включително значителни фискални дефицити, количествено облекчаване, инфлационен натиск от зелената икономика и геополитически фактори.

Той подчертава необходимостта от подготвеност и предупреждава да не се предполага, че настоящите благоприятни условия ще продължат за неопределено време, като прави паралели с икономическите предизвикателства, пред които сме изправени през 70-те години.

Подчертавайки уроците от рецесията от 1973 г., Даймън подчертава важността да не бъдете уливани във фалшиво чувство за сигурност от настоящите икономически показатели, призовавайки за предпазливост и готовност за потенциални бъдещи несигурности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.