НАЧАЛО Други

Ще се срине ли фондовият пазар ако Джо Байдън спечели изборите в САЩ?

29.04.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се срине ли фондовият пазар ако Джо Байдън спечели изборите в САЩ?

С наближаването на изборите се появяват опасения относно потенциалното въздействие на победата на Джо Байдън и контрола на демократите върху Конгреса върху пазара на акции.

Политическите предложения на Байдън, включително повишаването на данъците и промените в регулациите за обратно изкупуване на акции, предизвикаха опасения сред инвеститорите. Освен това икономическите показатели, като високите оценки на акциите и спадът на М2 паричното предлагане, засилват несигурността на пазара.

M2 е паричен агрегат и част от паричното предлагане. В него се включва размерът на „тесни пари“ в икономиката (M1), т. нар. пари в брой, чековите и краткосрочните депозити, сумата на акциите, както и облигациите и активите на взаимните фондове.

Историческите данни обаче дават представа за представянето на фондовите пазари при управлението на демократите. Проучванията на CFRA Research и Retirement Researcher показват, че средно фондовите пазари са постигали положителна възвръщаемост през периодите на демократично управление. Въпреки периодичните промени в политиката и икономическите предизвикателства, търпеливите инвеститори исторически са виждали благоприятни резултати независимо от политическата принадлежност на управляващите.

Устойчивостта на дългосрочните инвестиционни стратегии е очевидна, като фондовите пазари демонстрират способност да издържат на политическите промени. Макар че в отговор на политическите или икономическите промени може да възникне краткосрочна нестабилност, поддържането на стабилен подход към инвестирането често се оказва ефективно за преодоляване на пазарните колебания.

Ето защо, въпреки несигурността, свързана с резултатите от изборите и потенциалните промени в политиката, инвеститорите с дългосрочна перспектива могат да намерят успокоение в историческите модели на устойчивост на пазарите. Като се фокусират върху фундаменталните инвестиционни принципи и запазят търпение в условията на пазарни колебания, инвеститорите могат да се позиционират така, че да се възползват от възможностите за дългосрочен растеж, независимо от политическата обстановка.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.