НАЧАЛО Други

За 10 години са се прехвърлили $4,6 трилиона в криптовалути

ФЕВ. 27, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 За 10 години са се прехвърлили $4,6 трилиона в криптовалути

Последни проучвания разкриха, че сега има повече от 3 милиарда транзакции с криптовалути.

Изследването беше проведено от Blocknative, използвайки данни от Coin Metrics като се разкрива, че през последните 10 години, обобщавайки общия брой транзакции в 24 публични блокчейна, общият брой транзакции надхвърля 3,1 милиарда.

От тях 1,1 милиарда са направени само през 2019 г., което представлява повече от 37% от всички записани блокчейн транзакции в историята.

Всъщност, реалният скок е настъпил през 2017 г., като 96% от всички транзакции са се случили през последните три години.

Освен това, доларовият обем при всички блокчейн транзакции от 2009 г. до 2019 г. вече надхвърли $4,6 трилиона.

Трябва да се отбележи, че първият децентрализиран блокчейн е този на Биткойн , чиято първа транзакция е от 3-ти януари 2009 г., като по този начин анализът отчита първите 10 години от живота на цялата индустрия.

В допълнение към Биткойн бяха изследвани и следните други мрежи: Етериум , Етериум Класик, Биткойн Кеш, Биткойн SV, Биткойн Голд, Tether , Ripple, Лайткойн , Binance Coin , Dash , Decred , DigiByte , Dogecoin , EOS , GAS, Neo, TRON , Waves , Stellar , Monero , Tezos , Verge и Zcash.

Само през 2019 г. в блокчейн на Биткойн са записани 259,2 милиона транзакции, като Етериум е на второ място с 242,8 милиона транзакции. Заедно, тези два блокчейна представляват 44% от общия обем на транзакциите през изминалата година.

За да направи това изследване, Blocknative обобщи всички транзакции от 24 уникални вериги, групирайки ги по години и създавайки съпоставим агрегиран изглед на обемите на транзакции за всяка верига.

Това доведе до средногодишен 5-годишен растеж (CAGR), който беше общо 44%. Ако тези тенденции продължат да бъдат непроменяни в бъдеще, могат да се очакват още 20 милиарда нови блокчейн транзакции през следващите 5 години.

Според тази прогноза, до 2024 г. Биткойн, Етерум и може би дори EOS биха могли да надхвърлят прага от 1 милиард транзакции. Биткойн вече надхвърли общо 500 милиона транзакции, докато Етериум дори надхвърли 600 милиона. Следователно, за тези два блокчейна, прагът от 1 милиард може да бъде надвишен доста преди 2024 г.

Годината с най-много транзакции беше 2018 г., последвана от 2017 г. и след това 2019 г., което разкрива, че броят им има тенденция да се свързва с цените на активите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Поредната крипто инициатива в помощ за борбата с коронавируса

Списъкът с благотворителни организации включва UNICEF, The Tor Project, Freedom of Press и други.Филантропията е по-важна от всякогаДенел Диксън, изпълнителен директор на SDF, казва, че фондацията е у...
АПР. 2, 2020 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Civic предлагат на потребителите си застраховка на криптовалути за $1 милион

Civic, водещ доставчик на децентрализирани идентичности в крипто пространството, стана първата компания, предлагаща портфейл без попечителство със значително покритие на активите. Според политиката, C...
АПР. 1, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance ще придобие CoinMarketCap

Binance е във финални дискусии за придобиването на CoinMarketCap (CMC). Борсата е готова да даде $ 400 милиона за сделката, твърдят източниците на ‘The Block’. Очаква се, че сделката ще бъде...
МАР. 31, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света