НАЧАЛО Алткойни

XRP токените не са ценни книжа

юни 22, 2018 22:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP токените не са ценни книжа

Изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви, че смята, че XRP на Ripple не е ценна книга.

Това стана по време на конференцията „CB Insights Future of FinTech“. Той също така предложи три аргумента за неговия случай.

Първият аргумент, представен от Брад, включва XRP Ledger. Той ясно заяви, че ако Ripple затворi утре, XRP Ledger ще продължи да работи. Той каза:

Това е децентрализирана технология с отворен код, която съществува независимо от Ripple.

Вторият му аргумент беше, че XRP не попада под техническото определение за ценна книга. Той спомена:

Ако купувате XRP, не купувате акции на Ripple. Ние сме частна компания, имаме инвеститори … XRP не ви дава достъп до дивиденти или печалби, които идват от Ripple.

След това той заяви, че XRP се използва като помощна програма от Ripple за решаване на проблема с осигуряването на бързи и сигурни трансгранични плащания. Ценните книжа по дефиниция не са комунални услуги и се използват като право към печалбите, направени от дружеството в замяна на това, че дружеството има разрешение да използва тези средства.

Добре известно е, че Ripple притежава 60% от всички токени на XRP. Брад каза следното по въпроса:

Не мисля, че нашата собственост върху XRP ни дава контрол, защото тя е децентрализирана технология с отворен код. Саудитска Арабия притежава много петрол, но това не им дава контрол над петрола.

Coinbase все още не е добавила XRP като търгуема валута и този въпрос е бил повдигнат от интервюиращия. Гарлингхаус заяви, че обмените по целия свят вземат решения, които са най-подходящи за тях. Той продължи:

Не мога да говоря за Coinbase … но мисля, че е в интерес на Coinbase. В крайна сметка Coinbase ще реши какво ще реши.

Той подчерта, че спекулантите не са целевият пазар на Ripple и че целевият им пазар е финансовите институции. Той допълни, че тези финансови институции могат да решат голям проблем, измерен в трилиони долари, използвайки технологиите на Ripple като xRapid и XRP.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини