НАЧАЛО Алткойни

XRP не е ценна книга и SEC ще разпознае този факт

октомври 20, 2018 16:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP не е ценна книга и SEC ще разпознае този факт

Кори Джонсън e главен пазарен стратег за Ripple и наскоро участва в интервю, за да коментира за регулациите в пространството на криптовалутите. Освен това той засегна и темата за статута на XRP като ценна книга в очите на Комисията за ценни книжа и фондови борси в САЩ [SEC].

XRP, като криптовалута, остава в зона на регулаторна несигурност по отношение на нейния статут като ценна книга.


Приемането на актива като ценна книга би довело до по-голяма затвореност на екосистемата, тъй като инвеститорите ще се затруднят да стигнат до пространството.

Освен това, това ще попречи на плановете на Ripple да използва xRapid, тъй като платформите за обмен могат да не предлагат монетата. Въпреки това, Джонсън даде мнението си по въпроса в интервю за CoinTelegraph:

За нас е много ясно, че XRP не е ценна книга. Връзката на XRP с Ripple е доказателство за това. Но може би по-важно е, че притежавате XRP … Можете да закупите целия XRP, който искате и това не ви дават права да получавате и една стотинка от печалбата на компанията или печалба на акция или дивиденти; не ви дава нито една акция, нито интерес в бъдещето на тази компания. 

Освен това той продължи, твърдейки, че дори ако Ripple, компанията, „изчезне“, нямаше да „направи никаква разлика за XRP“. Това се дължи на факта, че книгата на XRP продължава да съществува отделно от Ripple, заяви Джонсън. Той продължи:

Поради тази причина мисля, че когато SEC се вгледа сериозно в това, […], те ще разпознаят, предполагам, че XRP , съвсем явно, не е е ценна книга. 

Служителят също така говори за защитата на инвеститора, която обикновено се разглежда като крайната цел на регулаторите във финансовото пространство.

Той заяви, че има „мошеници, които се появяват“, за да откраднат пари, когато има нови начини да го направят. Той заяви:

Ние със сигурност го виждаме във всичко; видяхме го в атомната енергия, видяхме го в сектора на петрола и газта преди време… Определено го видяхме в ерата на dot-com, (и) го видяхме във финансирането на високорисковите инвестиции. Видяхме го в света на крипто; видяхме тези наистина неприлични предложения, които изглеждат като че всъщност не се опитват да започнат бизнес, а само отделят хората от парите им.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене