НАЧАЛО Други

XRP Ledger с важни актуализация – какво трябва да знаем

07.05.2024 10:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP Ledger с важни актуализация – какво трябва да знаем

Тези предложени подобрения на XRP Ledger (XRPL) представляват значителна стъпка напред в подобряването на функционалността и значението му в крипто екосистемата.

Дигитална идентичност (DID)

Тази функция, която е близо до финалните етапи на гласуване, предоставя на потребителите възможност да контролират своите дигитални самоличности в рамките на екосистемата XRPL, като същевременно съхраняват данните за самоличността извън веригата с оглед на неприкосновеността на личния живот и сигурността. DID отваря вратата за критични случаи на употреба, като например многократно използваеми KYC процеси и децентрализирани борси с фокус върху регулатнорното съответствие, които биха могли да рационализират спазването на нормативните изисквания и да привлекат институционален прием.

XChainBridge

В момента XChainBridge очаква гласуване и има за цел да подобри оперативната съвместимост на XRPL с други блокчейни, особено с тези, които са съвместими с Етериум виртуална машина (EVM). Давайки възможност за прехвърляне на активи между XRPL и независими странични вериги, XChainBridge улеснява безпроблемния обмен на XRP и потенциално други токенизирани активи, повишавайки полезността на XRPL в многоверижна екосистема.

Ценови оракули

Този ъпгрейд, който в момента е във фаза на гласуване, въвежда собствена система за интегриране на данни извън веригата, необходими за децентрализирани приложения (dApps), децентрализирани борси (DEX) и протоколи. Ценовите оракули биха могли да бъдат от значителна полза за автоматизираните маркет мейкъри (AMM), като осигурят повишена точност на ценообразуването и намалят слипиджа, като по този начин подобрят цялостната ефективност на пазара.

PaychanAndEscrowForTokens

Това предложение, което е в процес на обсъждане, има за цел да разшири съществуващите функционалности, които досега бяха ограничени до XRP, и да включи токените. Осигуряването на платежни канали и ескроу за транзакции с токени би могло да отключи нови решения за мащабируемост и случаи на употреба като блокиране на токени и повишена пропускателна способност на транзакциите, като допълнително разшири възможностите на XRPL.

Динамични NFT-та (dNFTs)

Понастоящем тези dNFT са в етап на разработка и предлагат значителна промяна в сравнение с традиционните статични NFT, като включват актуализации на данни в реално време. Тази функция би била особено полезна за приложения като дигитални колекционерски предмети, които трябва да отразяват актуална информация, като спортни карти за търговия, които се актуализират със статистиката на играчите, или виртуални игрални предмети, които се развиват въз основа на постиженията и напредъка на играчите. Динамичният характер на тези NFT-та позволява по-ангажиращо и интерактивно потребителско изживяване, като потенциално променя начина, по който потребителите възприемат и взаимодействат с дигиталните активи.

Плъгини за XRPL

Това предложение, което също е в етап на подготовка, има за цел да направи разработката на XRPL по-достъпна, като позволи на разработчиците да взаимодействат с транзакциите на езици за програмиране, различни от традиционния за счетоводната книга C++. Чрез отваряне на процеса на разработване за по-разпространени езици, XRPL плъгините биха могли значително да намалят бариерата за навлизане на разработчиците, улеснявайки по-широко разнообразие от приложения и иновации. Това би могло да доведе до по-динамични и разнообразни употреби на XRPL, разширяване на неговата екосистема и увеличаване на полезността му в различни сектори.

Тези подобрения показват ангажимента на XRPL към иновации и адаптация, като я позиционират като гъвкава и надеждна блокчейн платформа, способна да посрещне развиващите се нужди на децентрализираната финансова (DeFi) екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Манията по AI напомня на последния крипто балон според нобелов лауреат

Професорът по икономика и нобелов лауреат Пол Ромер предупреди за прекомерния ентусиазъм, свързан с изкуствения интелект (AI), като направи паралел с крипто балона отпреди няколко години.

29.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.