НАЧАЛО Други

XRP: Coinbase иска да помогне на Ripple в делото срещу SEC

ноември 1, 2022 14:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP: Coinbase иска да помогне на Ripple в делото срещу SEC

Борсата за криптовалути Coinbase поиска да подаде кратък доклад в подкрепа на Ripple Labs Inc., за да се включи в продължаващото съдебно дело между Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и Ripple.

Coinbase, която е най-голямата платформа за търговия с криптовалути в САЩ по обем на търговия, подаде в понеделник молба за представяне на кратък доклад в подкрепа на защитата на Ripple за справедливо уведомяване.

Coinbase заяви в подаденото заявление, че правителствените агенции не могат да осъждат поведение като нарушение на закона, без да предоставят справедливо уведомление, но „като съди продавачите на XRP токени, след като са направили публични изявления, сигнализиращи, че тези сделки са законни, SEC е изгубила от поглед този основен принцип“.

През декември 2020 г. SEC заведе дело срещу Ripple и нейните ръководители като твърди, че продажбата на XRP представлява предлагане на нерегистрирани ценни книжа на стойност над $1.38 милиарда.

Докладът на Amicus curiae (приятел на съда) oбикновено се подава от физическо лице или организация, която не е страна по делото, но има за цел да повлияе на решението на съда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената може да нарасне с 300% преди халвинга


Фирмата за частни капиталови инвестиции Valhil Capital LLC и индустриалният алианс Съвета за крипто иновации също поискаха в понеделник да представят такива кратки становища.

През септември крипто лобистката група Камарата на дигитална търговия получи одобрение от съда да подаде доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене