НАЧАЛО Други

XRP: Coinbase иска да помогне на Ripple в делото срещу SEC

ноември 1, 2022 14:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP: Coinbase иска да помогне на Ripple в делото срещу SEC

Борсата за криптовалути Coinbase поиска да подаде кратък доклад в подкрепа на Ripple Labs Inc., за да се включи в продължаващото съдебно дело между Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и Ripple.

Coinbase, която е най-голямата платформа за търговия с криптовалути в САЩ по обем на търговия, подаде в понеделник молба за представяне на кратък доклад в подкрепа на защитата на Ripple за справедливо уведомяване.

Coinbase заяви в подаденото заявление, че правителствените агенции не могат да осъждат поведение като нарушение на закона, без да предоставят справедливо уведомление, но “като съди продавачите на XRP токени, след като са направили публични изявления, сигнализиращи, че тези сделки са законни, SEC е изгубила от поглед този основен принцип”.

През декември 2020 г. SEC заведе дело срещу Ripple и нейните ръководители като твърди, че продажбата на XRP представлява предлагане на нерегистрирани ценни книжа на стойност над $1.38 милиарда.

Докладът на Amicus curiae (приятел на съда) oбикновено се подава от физическо лице или организация, която не е страна по делото, но има за цел да повлияе на решението на съда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената може да нарасне с 300% преди халвинга


Фирмата за частни капиталови инвестиции Valhil Capital LLC и индустриалният алианс Съвета за крипто иновации също поискаха в понеделник да представят такива кратки становища.

През септември крипто лобистката група Камарата на дигитална търговия получи одобрение от съда да подаде доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.