НАЧАЛО Други

XRP: Чарлз Хоскинсън притеснен ако SEC определи актива като ценна книга

октомври 9, 2022 14:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP: Чарлз Хоскинсън притеснен ако SEC определи актива като ценна книга

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън разясни мнението си за спора между SEC и Ripple, като заяви, че противно на това, което мисли общността на XRP, той не е бил против проекта.

В тема в Twitter Хоскинсън обясни, че позицията му по отношение на повечето протоколи от първи ниво е, че те не са ценни книжа, стига да предлагат функционалност. Те са достатъчно децентрализирани, за да имат оператори по целия свят, които да оцелеят след основателите им.

Той смята, че XRP на Ripple е стока по това определение, като казва, че тя преминава теста на Хауи. Той добави, че фактът, че т.нар. “XRP армия”, независима от основателите на Ripple, го критикува, е доказателство, че актива е стока.

Той обаче не е съгласен с подхода на адвокатите на Ripple към аргументирането на делото срещу SEC.

Според него то трябва да се основава на факта, че е абсурдно да се прилага “регулация на ценни книжа за нещо, което има милиони независими участници в повече от 100 държави, които не могат да бъдат контролирани от нито един фидуциант на една-единствена компания”.

Хоскинсън вярва, че този подход ще разчита на основателността на делото, а адвокатите на Ripple няма да трябва да разчитат на лични нападки на настоящи или бивши държавни служители или да атакуват използването на енергията от страна на Биткойн (BTC).

Това мнение изглежда е в отговор на подхода на адвокатите на Ripple. Те твърдят, че бившият директор на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Уилям Хинман, е определил, че BTC и ETH не са в нарушение на законите за ценните книжа само защото на Хинман е имал финансов интерес в ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CBDC: Индия се доближават до първите тестове на дигиталната рупия


Хоскинсън заяви:

Индивидуалната корупция няма нищо общо с теста на Хауи… и не решава по-големия проблем с криптовалутите, които са натикани в рамка, която няма смисъл.

XRP отбелязва 60% скок за 30 дни

Междувременно цената на XRP отбеляза скок с 60% през последните 30 дни, тъй като възможността компанията да спечели делото срещу SEC се увеличава. В момента криптовалутата се търгува на цена от $0.5184.

Неотдавна Ripple записа незначителни победи, след като съдът постанови, че SEC трябва да предостави на компанията документите от речта на бившия си директор Уилям Хинман. Компанията е заложила делото си именно на тази реч, която SEC не е искала да публикува.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.