НАЧАЛО Други

XRP: Чарлз Хоскинсън притеснен ако SEC определи актива като ценна книга

октомври 9, 2022 14:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP: Чарлз Хоскинсън притеснен ако SEC определи актива като ценна книга

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън разясни мнението си за спора между SEC и Ripple, като заяви, че противно на това, което мисли общността на XRP, той не е бил против проекта.

В тема в Twitter Хоскинсън обясни, че позицията му по отношение на повечето протоколи от първи ниво е, че те не са ценни книжа, стига да предлагат функционалност. Те са достатъчно децентрализирани, за да имат оператори по целия свят, които да оцелеят след основателите им.

Той смята, че XRP на Ripple е стока по това определение, като казва, че тя преминава теста на Хауи. Той добави, че фактът, че т.нар. „XRP армия“, независима от основателите на Ripple, го критикува, е доказателство, че актива е стока.

Той обаче не е съгласен с подхода на адвокатите на Ripple към аргументирането на делото срещу SEC.

Според него то трябва да се основава на факта, че е абсурдно да се прилага „регулация на ценни книжа за нещо, което има милиони независими участници в повече от 100 държави, които не могат да бъдат контролирани от нито един фидуциант на една-единствена компания“.

Хоскинсън вярва, че този подход ще разчита на основателността на делото, а адвокатите на Ripple няма да трябва да разчитат на лични нападки на настоящи или бивши държавни служители или да атакуват използването на енергията от страна на Биткойн (BTC).

Това мнение изглежда е в отговор на подхода на адвокатите на Ripple. Те твърдят, че бившият директор на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Уилям Хинман, е определил, че BTC и ETH не са в нарушение на законите за ценните книжа само защото на Хинман е имал финансов интерес в ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CBDC: Индия се доближават до първите тестове на дигиталната рупия


Хоскинсън заяви:

Индивидуалната корупция няма нищо общо с теста на Хауи… и не решава по-големия проблем с криптовалутите, които са натикани в рамка, която няма смисъл.

XRP отбелязва 60% скок за 30 дни

Междувременно цената на XRP отбеляза скок с 60% през последните 30 дни, тъй като възможността компанията да спечели делото срещу SEC се увеличава. В момента криптовалутата се търгува на цена от $0.5184.

Неотдавна Ripple записа незначителни победи, след като съдът постанови, че SEC трябва да предостави на компанията документите от речта на бившия си директор Уилям Хинман. Компанията е заложила делото си именно на тази реч, която SEC не е искала да публикува.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене