НАЧАЛО Финтех

Wyre налага ограничения на потребителските тегления

януари 8, 2023 16:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Wyre налага ограничения на потребителските тегления

Доставчикът на криптоплащания Wyre обяви промяна в правилата, която ще ограничи клиентите да изтеглят не повече от 90% от средствата.

„Променяме политиката си за теглене на средства. Въпреки че клиентите ще продължат да могат да теглят средствата си, в момента ограничаваме тегленията до не повече от 90% от средствата, които в момента се намират във всяка клиентска сметка, при спазване на текущите дневни лимити“, се казва в Twitter.

Това ново правило важи за всички клиенти, които използват услугите ѝ, и означава, че всички заявки за теглене, надвишаващи този лимит, ще бъдат отхвърляни.

От Wyre заявиха, че чрез намаляване на сумата, която клиентите могат да изтеглят, фирмата ще бъде по-добре позиционирана за преодоляване на потенциални финансови бури. 

Компанията посочи, че новият лимит за теглене на средства „ще ѝ позволи да се ориентира в настоящата пазарна среда“.

Миналата седмица Wyre съкрати 75 служители на фона на съобщенията, че фирмата планира да прекрати дейността си. В актуализирано съобщение се каза, че дейността ѝ ще продължи. 

Нашите операции продължават и ще споделяме информация с общността, когато тя е налична.

Wyre добави, че главният изпълнителен директор Йоанис Джана е преминал към нова роля на изпълнителен председател като част от голяма промяна в управленската структура на фирмата. Компанията е назначила главния директор по риска и съответствието Стивън Ченг за временен главен изпълнителен директор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Биткойн е най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа“ – инвестиционен гигант


Защо това може да е притеснително?

Ако доставчикът на плащания ограничи тегленето на средства, това може да индикира, че има финансови затруднения или други проблеми в компанията. Ако доставчикът не е в състояние да изпълни исканията за теглене на средства, това може да се дължи на финансови затруднения, поради липса на нужните ресурси, за да изпълни задълженията си. 

Това може да бъде причина за безпокойство сред потребителите на Wyre, тъй като може да породи въпроси относно безопасността и сигурността на техните средства.

В някои случаи доставчикът на платежни услуги може да ограничи тегленето на средства като временна мярка, за да се справи с конкретен проблем, както посочват от Wyre. Друг вариант е да се направи това, за да се спазят регулаторни изисквания.

Ако обаче доставчикът на платежни услуги постоянно не е в състояние да изпълнява искания за теглене на средства или има история на ограничаване на тегленето на средства, това е лоша индикация и е добре потребителите да обмислят алтернативни варианти за съхраняване или прехвърляне на средствата си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция

Revolut стартира предварителна версия на опция за стейкинг на криптовалути за клиенти в Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство.

февруари 7, 2023 12:03 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене