Home

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

13.06.2024 13:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

Нетното му състояние възлиза на около $135 милиарда и той е 10-ият най-богат човек в света. През последните няколко години Berkshire Hathaway, инвестиционната компания на известния инвеститора, купува акции на Apple за милиарди долари от 2016 г. насам.

През последните няколко години делът на Бъфет в Apple се е увеличил, което го прави най-голямата позиция в портфолиото му, което представлява почти половината от общото му акционерно участие. Въпреки това, инвеститорът, който през първото тримесечие на 2024 г. е направил продажба на акциите си, намали позицията си в Apple с 13%, като по този начин продаде около 16 милиона акции.

Apple търгуваше акциите си между около $169 и $195, докато сделката се е случила, и тя е донесла на Бъфет между $19.5 милиарда и $22.6 милиарда. Това се случи, тъй като след продажбата на някои акции в компанията през първото тримесечие на 2024 г. цената на акциите се повиши в края на тримесечието и достигна $207.15 в последния ден на тримесечието, вторник, което е увеличение с 6.01% за седмица.

Ако Уорън Бъфет не бе взел решение да продаде 16-те милиона от акциите си през първото тримесечие, той можеше да спечели поне между $2 и $4.5 милиарда в допълнение към споменатите печалби.

Бяха повдигнати съмнения около продажбата на акции на Apple от Уорън Бъфет, като се предполага, че този стратегически ход е бил за данъчни цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.