Home

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

13.06.2024 10:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

Споразумението включва всички държави от БРИКС, както и Тайланд, Лаос, Шри Ланка, Казахстан, Венецуела и Боливия.

По-конкретно, на срещата на външните министри тази седмица БРИКС обяви търговско споразумение, като участващите държави ще уреждат цялата си търговия с национални валути, а не със западни алтернативи.

Президентът на Боливия Луис Арсе обсъди споразумението и платежната система на БРИКС, която в момента се разработва от блока. Той отбеляза, че системата се разработва, за да се конкурира с господстващите долари и евро.

Впоследствие гореспоменатото споразумение следва да бъде монументална стъпка към тези цели. Независимата платежна система, която според информацията се разработва, също би трябвало да улесни това развитие, тъй като тя се основава на инициативата BRICS Pay, която беше представена миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.