НАЧАЛО Други

Изключителна възможност: Милиардер споделя новия си инвестиционен фокус

февруари 27, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изключителна възможност: Милиардер споделя новия си инвестиционен фокус

Чамат Палихапития, милиардер, инвеститор в рисков капитал и ранен инвеститор в Биткойн, смята, че нововъзникващите тенденции предоставят на инвеститорите възможност за цял живот.

По време на неотдавнашен разговор в Wharton School (университет в Пенсилвания) главният изпълнителен директор на Social Capital заяви, че планира да прекара следващите две десетилетия в работа по ключови глобални проблеми, като например производството на енергия, компютърни проблеми и проблеми в областта на науките за живота.

Фокус върху ключови глобални проблеми

Палихапития спомена, че Social Capital, неговата инвестиционна компания, базирана в Менло Парк е инвестирала в компании в областта на науките за живота, чистата енергия и технологичните индустрии. Сред дружествата, в които е инвестирано са Syapse, Proterra и Groq.

Главният изпълнителен директор на Social Capital смята, че решаването на тези проблеми може да генерира богатство в размер на трилиони долари, които да се разпределят сред инвеститорите.

Безпрецедентни възможности

Палихапития смята, че богатството, генерирано от тези инвестиции може да бъде по-значително, от това когато той натрупа от BTC преди повече от десетилетие. Милиардерът акумулира Биткойн, когато активът се търгуваше около $100, а той притежаваше 5% от предлагането му.

Главният изпълнителен директор подчерта, че тези, които разбират и инвестират в такива тенденции, ще бъдат “невероятно проспериращи и богати”.

Палихапития добави, че интуицията му подсказва, че тези въпроси представляват най-невероятната възможност в инвестиционната му кариера и че никога досега не се е чувствал така.

Инвестиране в нововъзникващи тенденции

Инвестиционната компания на Палихапития, Social Capital инвестира в компании, които се занимават с реални проблеми като изменението на климата, възобновяемата енергия и здравеопазването. Инвестицията на Social Capital в Proterra, която разработва електрически автобуси е отличен пример за нейния фокус върху чистата енергия.

Работата на Syapse за подобряване на грижите в реалния свят съответства на нейния фокус върху здравеопазването, докато ускоряването на работните натоварвания в областта на изкуствения интелект от Groq съответства на нейния акцент върху технологиите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Криптовалутата е на ръба на значителен подем – InvestAnswers


В заключение Чамат Палихапития смята, че инвестирането в компании, които се занимават с критични глобални проблеми като например производството на енергия, проблеми с изчислителната техника и проблеми в областта на науките за живота, предлага най-големите възможности в неговата инвестиционна кариера.

Управляваната от него инвестиционна компания Social Capital е насочена към инвестиране в дружества, които работят в областта на науките за живота, чистата енергия и технологиите. Като инвестира в тези тенденции, Палихапития смята, че тези, които ги разбират могат да станат “невероятно проспериращи и богати”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене