НАЧАЛО Други

Въпреки критиките към Биткойн, компанията на Уорън Бъфет продължава да печели от крипто

30.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Въпреки критиките към Биткойн, компанията на Уорън Бъфет продължава да печели от крипто

Инвестиционната философия на Уорън Бъфет гравитира към стабилни компании с постоянен паричен поток и трайна стойност - стратегия, която е в основата на устойчивостта на Berkshire Hathaway. Дори на фона на нестабилност на пазара.

Изразявайки скептицизъм към Биткойн, Бъфет формулира опасенията си, като твърди, че инвестициите в криптовалути нямат осезаема присъща стойност извън спекулативната търговия.

По време на събранието на акционерите на Berkshire през 2022 г. Бъфет повтори своя скептицизъм, поставяйки под въпрос практическата полза от притежаването на Биткойн и съмнявайки се в способността му да генерира значима възвръщаемост.

Въпреки резервите на Бъфет относно криптовалутата, тази позиция не е продиктувала изцяло инвестиционния подход на Berkshire Hathaway. Трябва да се отбележи, че компанията заема значителна позиция в бразилския финтех Nu Holdings Ltd., който се представи блестящо през 2023 г.

Създадена през 2013 г., Nu първоначално разруши традиционното банкиране, като предлага дигитализирани евтини банкови услуги. През 2022 г. се впусна в криптовалута с Nucripto, улеснявайки търговията с над 15 токена, заедно с пускането на собствената си криптовалута Nucoin.

Въпреки че криптовалутата представлява скромна част от потока от приходи на Nu, нейното нахлуване в сектора остава забележително, като се има предвид нарастващата клиентска база и привличането на пазара.

Първоначалната инвестиция на Бъфет от $500 милиона в Nu Holdings, последвана от допълнителна инжекция от $250 милиона, подчертава стратегическото позициониране на Berkshire Hathaway на развиващите се пазари, независимо от резервите на Бъфет относно Биткойн.

Звездното представяне на Nu, с почти 50% скок през 2024 г. и рекордни върхове, потенциално може да подтигне Бъфет да преоцени позицията си по отношение на криптовалутата, особено в светлината на превъзходството на Биткойн в сравнение с основните индекси.

От друга трана Бъфет е от “старата школа” и неговото мнение за криптовалутите може никога да не се промени, като се има предвид дългите му години на традиционните финансови пазари.

Тъй като криптовалутата предизвиква подновен интерес, наблюдателите на пазара с нетърпение очакват бъдещите инвестиционни решения на Berkshire Hathaway, които може да хвърлят светлина върху развиващата се гледна точка на Бъфет за Биткойн и свързаните с него начинания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.