НАЧАЛО Биткойн

По-добра инвестиция ли е Биткойн от акции на MicroStrategy?

29.03.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
По-добра инвестиция ли е Биткойн от акции на MicroStrategy?

Последните пазарни тенденции доведоха до спад както при основните монети, така и при крипто акциите, като MicroStrategy (MSTR) отбеляза значителен спад от 11.2% само за един ден.

Въпреки това има забележителни разлики в общата им стойност през месеца. MSTR достигна $1,704, което показва значително увеличение от 66.65%, докато Биткойн се търгува на $69,500, отразявайки едномесечно увеличение от 13.4%.

Коментирайки тази ситуация, компанията за управление на инвестиции Kerrisdale Capital, в своя анализ от 28 март, твърди, че дните, когато акциите на MicroStrategy бяха уникална врата за експозиция към Биткойн, отдавна са отминали. Това предполага, че настоящата оценка на MicroStrategy е непропорционално висока в сравнение с притежаваните от нея BTC токени.

С одобрението на няколко спот Биткойн борсово търгувани фонда (ETF) през тази година, от Kerrisdale Capital смятат, че намалява стимулът за инвеститорите да избират акциите на MicroStrategy за експозиция към Биткойн. Те изразяват предпочитание към Биткойн пред акциите на MSTR, позовавайки се на неоправданата премия, която последните носят в сравнение с базовия дигитален актив.

Майкъл Сейлър обаче защити MicroStrategy, като изтъкна липсата на такси при предлагането на ливъридж в сравнение с ETF-ите. Освен това той наскоро обяви ребрандирането на MicroStrategy като “компания за Биткойн разработки”, подчертавайки успеха им с Биткойн стратегията и значителните им крипто притежания.

В крайна сметка от Kerrisdale Capital споделиха предпочитание към BTC пред акциите на MSTR поради възприеманото от тях по-добро предложение за стойност. Значителният спад в ръста на акциите на MSTR, с 11.18% за един ден, допълнително засилва аргументите за директна инвестиция в BTC според Kerrisdale.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.