НАЧАЛО Биткойн

Всеки инвеститор трябва да държи поне малко Биткойн според финансов експерт

05.06.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Всеки инвеститор трябва да държи поне малко Биткойн според финансов експерт

Мат Хорн, ръководител на отдела за стратегии за дигитални активи във Fidelity Investments, смята, че инвеститорите трябва да отделят малка част от портфейлите си за Биткойн, независимо от инвестиционната си теза за децентрализираната криптовалута.

Хорн коментира въпроса за парализата на анализа, която често затруднява традиционните инвеститори и мениджъри на активи, когато обмислят инвестиции в Биткойн и пазара на дигитални активи.

Хорн заяви:

Трудно е, защото много професионални инвеститори са в състояние да моделират всеки клас активи, като се има предвид количеството данни, които сега са [доста достъпни]. При дигиталните активи нямате този лукс… и мисля, че това е добре.

Той добави още:

Ето защо просто трябва да разберете защо може да искате да притежавате [BTC], да разберете потенциала на тази технология и след това да се позиционирате по съответния начин.

Стратегът обясни, че една малка алокация, която обикновено варира от 1% до 5%, би била достатъчно малка, за да се сведе до минимум рискът, ако стойността на Биткойн падне до нула, но достатъчно голяма, за да се възползва от всеки потенциален ръст от дигиталната валута и възприеманата ѝ роля като инфлационен хедж.

Коментарите на Хорн отразяват нарастващия интерес от страна на институционалните инвеститори и мениджърите на фондове към Биткойн и криптовалутите – технологии, които до сравнително скоро бяха първоначално отхвърляни или пренебрегвани от много големи финансови институции.

Този засилен институционален интерес към Биткойн и други дигитални активи нарасна рязко след въвеждането на спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) в САЩ през януари 2024 г., което доведе до повишаване на цената на актива до над $70,000 за монета.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Ето какво ще определи бъдещата траектория на Биткойн според директора на CryptoQuant

Ки Йонг Джу, ръководител на CryptoQuant, каза, че Биткойн търговията в САЩ определя непосредственото бъдеще на цените на криптовалутите.

14.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.