НАЧАЛО Други

Все още има рискове за финансовата система – директора на Circle

март 16, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Все още има рискове за финансовата система – директора на Circle

Главният изпълнителен директор на Circle Джереми Алер изрази загриженост, че рисковете за банковата система не са се разсеяли напълно.

Макар да похвали действията на правителството, в неотдавнашно интервю за CNBC Алер подчерта, че рисковете от разпространение на проблемите остават.

Той смята, че федералното правителство е предприело правилните стъпки, за да предотврати по-нататъшни последици от колапса на Silicon Valley Bank. Алер също така отбеляза, че са налице системни рискове от разпространение в цялата финансова система. Въпреки че действията на правителството са намалили някои от тези рискове, те не са били напълно елиминирани.

В светлината на тези опасения Circle предприе мерки за намаляване на експозицията си към вградения риск в банковата система с частични резерви. Алер подчерта, че компанията се е фокусирала върху партньорството с попечители, които избягват рисковете и също така е въвела ежедневна прозрачност на краткосрочните държани облигации във фонда Circle Reserve.

Сривът на Silicon Valley Bank доведе до временно обезценяване на USD Coin (USDC) през уикенда, разкривайки, че Circle държи милиарди във финансовата институция.

Алер намекна, че бързият темп на повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв е допринесъл за падането на банката, отбелязвайки, че сривът е бил изненада.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Credit Suisse изправена пред правителствена намеса покрай обвинения в измама и слабости в контрола


Алер смята, че решението на политиците да затегнат паричната политика може да е довело до грешки, в резултат на дългите срокове на облигациите, които държат някои финансови институции. Съобщава се, че Silicon Valley Bank е претърпяла загуба от $1.8 милиарда, след като е продала облигации под номиналната им стойност.

В заключение, въпреки че действията на правителството на САЩ са намалили някои рискове във финансовата система, главният изпълнителен директор на Circle остава предпазлив по отношение на потенциала за разпространение на заразата и необходимостта от допълнителни предпазни мерки за минимизиране на излагането на риск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене