НАЧАЛО Други

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

Voyager Digital, брокер на криптовалути в несъстоятелност, е изпратил призовки до бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд и други ръководители на FTX и Alameda Research, като е поискал документи и информация.

Адвокатската кантора Kirkland & Ellis е връчила заповедите от името на Voyager.

Обхват на призовките

Призовките имат широк обхват, като адвокатите на компанията искат копия от всички документи и комуникация между структурите на FTX, Комисията по ценни книжа и борси (SEC) или Министерството на правосъдието (DOJ).

Освен това адвокатите търсят информация, свързана с кредитния портфейл между Alameda и Voyager, както и с финансовото състояние на FTX преди и след обявяването му в несъстоятелност на 11 ноември.

Изпълнителни директори, на които са връчени призовки

Освен Сам Банкман-Фрийд, другите ръководители, на които са връчени призовки, са бившият главен изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън, съоснователят на FTX Гари Уанг и ръководителят на продуктовия отдел на FTX Рамник Арора.

Те бяха помолени да предоставят исканата информация до 17 февруари.

Финансови връзки между Voyager и Alameda

Финансовите връзки между Voyager и Alameda са дълбоки, като Alameda се опитва да възстанови $446 милиона, които е изплатила на Voyager.

В подадената на 30 януари молба Alameda твърди, че тъй като е изплатила парите на Voyager в рамките на 90 дни след обявяването на собствения си фалит, тя може да върне средствата в полза на своите кредитори.

Въпреки това Voyager твърди, че неговите кредитори са претърпели “съществена вреда” след офертата на Alameda за активите на Voyager, която тя не е могла да изпълни. Това предполагаемо е струвало на Voyager $100 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен


Назначаване на проверяващ

Междувременно съдията по несъстоятелността на САЩ Майкъл Уайлс заяви, че ще назначи експерт, който да разгледа професионалните хонорари по делото на Voyager по глава 11.

Съдията съобщи, че професионалните хонорари в рамките на делото по несъстоятелност са по-високи, отколкото е очаквал, и аргументите, предоставени от синдика на САЩ, са го убедили, че ще бъде полезно да се назначи експерт.

Въпреки това Уайлс отбеляза също, че експертът може в крайна сметка да струва повече, отколкото предприятието може да спести от други професионални хонорари, и препоръча да се сложи таван на разходите на експерта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене