НАЧАЛО Алткойни

Водещите криптовалути и тяхната дневна потребителска активност

01.06.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Водещите криптовалути и тяхната дневна потребителска активност

Ето как Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) се нареждат до водещите криптовалути по отношение на активните адреси.

Неотдавнашна публикация в X (Twitter) от платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock разкрива текущото състояние на различните водещи криптовалути въз основа на дневния брой активни адреси.

Един адрес се счита за „активен“, когато участва в транзакция – като изпращач или получател. По този начин броят на уникалните активни адреси може да бъде приравнен към дневния брой потребители в мрежата, което дава представа за обема на трафика в блокчейна.

На следващата графика са показани текущите активни адреси за някои от водещите криптовалути:

Както се вижда, Dogecoin се нарежда в средата с 56,980 активни адреса дневно. За разлика от него, Shiba Inu има значително по-малко активни потребители, като е позициониран близо до дъното с 6,770 активни адреса дневно.

Лайткойн (LTC), Етериум (ETH), Биткойн (BTC) и Tron (TRX) надминават DOGE със значителна разлика. Забележително е, че TRX води списъка с 2.26 милиона активни адреса дневно, четири пъти повече от BTC, което показва високо предпочитание към блокчейн транзакциите в Tron мрежата в сравнение с другите водещи криптовалути.

Под публикацията някои потребители отправиха запитване относно отсъствието на Solana (SOL) в списъка. От IntoTheBlock обясниха, че техните инструменти в момента не поддържат мрежата SOL. Данни от друг източник обаче сочат, че Solana има около 1.5 милиона дневно активни адреса. Това би поставило Solana на второ място след TRX, като допълнително понижава класацията на Dogecoin и Shiba Inu.

Значителният брой активни адреси за SOL подчертава популярността ѝ за блокчейн дейности сред потребителите.

Оказва се, че докато меме криптовалутите като Dogecoin и Shiba Inu са придобили популярност сред инвеститорите и са увеличили пазарната си капитализация, те изостават по отношение на свързаните с мрежата показатели, като например брой активни потребители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.