НАЧАЛО Други

Властите в САЩ иззеха $150 милиона в криптовалути от подземна наркомрежа

01.02.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в САЩ иззеха $150 милиона в криптовалути от подземна наркомрежа

Индийският гражданин Банмит Синг се призна за виновен по значимо дело, свързано с конфискуването на $150 милиона приходи от наркотици чрез транзакции с криптовалута в дарк уеб.

Това бележи кулминацията на съдебното производство в Окръжния съд на САЩ, в което Синг беше признат за виновен в създаването на организация в дарк уеб, която е разработила предприятие за производство на наркотици на стойност няколко милиона долара, разпространяващо стотици килограми забранени вещества и десетки хиляди хапчета в Съединените щати.

Агенцията за борба с наркотиците (DEA) характеризира това дело като най-голямото единично изземване на криптовалута и парични средства в историята си, включващо замразяване на сметки в криптовалута, принадлежащи на обвиняемия, на стойност $150 милиона.

Банмит Синг, на 40 години, призна обвиненията в притежание на наркотици с цел разпространение и заговор за пране на пари. Съдебните протоколи разкриват участието му в създаването на платформи за маркетинг на продавачи на различни пазари в дарк уеб, включително Silk Road 1, Silk Road 2, Alpha Bay, Hansa и други, които подпомагат продажбата на наркотици.

Начинът на действие е включвал клиенти, които са поръчвали наркотици на сайтовете на продавачите на Синг и са извършвали плащания с помощта на криптовалута.

Впоследствие Синг или лично изпращал наркотиците, или уреждал доставката им от Европа до Съединените щати чрез пощенски услуги или други доставчици на транспортни услуги.

След като беше задържан в Лондон през април 2019 г., Банмит Синг беше екстрадиран в Съединените щати през 2023 г. съгласно споразуменията на правителството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно повлияни от дискусиите около лихвените политики на Федералния резерв на САЩ.

26.02.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.