НАЧАЛО Други

Владимир Путин официално положи клетва като президент на Русия

07.05.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Владимир Путин официално положи клетва като президент на Русия

Владимир Путин официално пое президентския пост на Русия след полагане на клетва в Кремълски дворец. Той бе избран лидер на страната през следващите шест години, до 2030 г.

Преди церемонията Владимир Путин бе ескортиран до Кремъл, където с шествие бяха разнесени държавният флаг, президентският щандарт, конституцията на Русия и президентските знаци – златен кръст с емблемата на двуглавия орел.

В обръщение към нацията Путин изрази благодарност към гражданите във всички региони, подчертавайки ангажимента си да даде приоритет на интересите и сигурността на руския народ.

След това последва парад на президентския полк, като Владимир Путин размени поздрави с военнослужещите, преди те да тръгнат в тържествен марш.

След това президентът се изкачи по стълбите на Благовещенската катедрала, за да участва в благодарствения молебен, отслужен от Московския и цяла Русия патриарх Кирил.

Веднага след встъпването си в длъжност министър-председателят Михаил Мишустин спази законовия протокол, като издаде заповед за подаване на оставка от правителството.

Президентските избори, които се проведоха от 15 до 17 март, записаха историческа избирателна активност от 77.44% в цялата страна. Официалните резултати показват, че Владимир Путин е спечелил 87.28% от гласовете, а Николай Харитонов от Президиума на ЦК на КПРФ получава 4.31%. Владислав Даванков, номиниран от партията “Нови хора”, събра 3.85%, а лидерът на ЛДПР Леонид Слуцки получи 3.2% от гласовете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.