НАЧАЛО Други

Как военната мобилизация на Русия вреди на петролния сектор

07.05.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как военната мобилизация на Русия вреди на петролния сектор

Петролният и газовият сектор на Русия изигра ключова роля във финансирането на продължаващия конфликт в Украйна, поддържайки военните усилия на Кремъл, въпреки че е изправен пред сериозен недостиг на квалифицирани работници поради мобилизацията на страната за война.

В нация, където стремежите някога са били капсулирани от лозунга на Gazprom PJSC „Мечтите се сбъдват“, високоплатените енергийни фирми сега се оказват в конкуренция за талант срещу руските военни и производители на оръжие. Бонусите при регистрация за войници, воюващи в Украйна, могат да съперничат на годишната заплата на средностатистически работник в петрола и газа.

Това предизвикателство не е ново; Русия се бори с намаляващото население в трудоспособна възраст от близо две десетилетия. Нахлуването в Украйна влоши ситуацията, което доведе до недостиг в различни сектори на икономиката, включително петрол и газ.

Според последните доклади на централната банка на Русия недостигът на персонал засяга дори доходоносните индустрии. Петролният и газовият сектор, който обикновено предлага високи заплати, е изправен пред силна конкуренция от страна на държавните военни договори.

Прогнозите показват, че петролната и газова индустрия на Русия няма около 40,000 служители тази година. Обявите за работа в големите руски платформи за набиране на персонал отразяват скок в търсенето както на квалифицирани, така и на нискоквалифицирани работници.

Привлекателността на индустрията като един от най-добре платените работодатели в Русия е намаляла, като военните предлагат конкурентни заплати и бонуси. Тази конкуренция значително повлия на наличието на работници за нефтения и газовия сектор.

Войната в Украйна изостри дългогодишните демографски предизвикателства на Русия, включително намаляваща раждаемост и застаряващо население. Международните санкции допълнително ограничиха притока на работна ръка от чужбина, изостряйки недостига на работна ръка.

За да привлекат работници, петролните и газовите компании предлагат допълнителни предимства, включително храна, медицински прегледи и стимули за препоръчани служители. Тези усилия обаче може да не са достатъчни за посрещане на нуждите от работна ръка в индустрията в дългосрочен план.

Въпреки че е изправена пред санкции и недостиг на работна ръка, петролната и газовата индустрия на Русия продължава да работи гладко, осигурявайки финансовите ресурси, необходими за поддържане на конфликта в Украйна. Въпреки това, устойчивостта на това представяне в лицето на продължаващите предизвикателства остава несигурна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.