НАЧАЛО Други

Владимир Путин обяви предстояща среща с президента на Китай

септември 3, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Владимир Путин обяви предстояща среща с президента на Китай

В петък руският президент Владимир Путин обяви предстоящата си среща с китайския президент Си Дзинпин на фона на продължаващия конфликт в Украйна.

По време на конференция с руски студенти Путин спомена: 

В близко бъдеще ще има предстоящо събитие и аз ще се срещна с президента на Китай Си Дзинпин.

По-нататък той изрази признателността си за ролята на Си за укрепването на руско-китайските отношения, като заяви: 

Той се отнася към мен като към свой приятел и аз с удоволствие отвръщам на това чувство, защото той е човек, който активно допринася за развитието на сътрудничеството между нашите народи в различни области.

Вследствие на действията на Кремъл в Украйна Съединените щати и техните съюзници наложиха редица координирани санкции, с което Русия се превърна в най-тежко санкционираната държава в света, надминавайки дори Иран и Северна Корея.

Белият дом изрази загриженост относно сближаването на Китай с Русия и възможността втората по големина световна икономика да окаже подкрепа на Москва, докато конфликтът в Украйна навлиза в своя 600-и ден.

Последната среща между Путин и Си се състоя в Кремъл през март, последвана от телефонен разговор месец по-късно между Си и украинския президент Володимир Зеленски, който отбеляза първата пряка комуникация след пълномащабната инвазия на Русия.

Предстоящата среща между Путин и Си се провежда на фона на продължаващия напредък на украинските сили на бойното поле. Белият дом призна забележителния напредък, постигнат от украинските сили в Южна Запорожие през последните 72 часа.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби обаче се въздържа от предоставяне на повече подробности, позовавайки се на опасения относно рисковете за оперативната сигурност.

Източник: CNBC

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.