НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин споделя най-голямата си грешка в развитието на Етериум

01.06.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин споделя най-голямата си грешка в развитието на Етериум

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, се появи без предупреждение на скорошното събитие ETHBerlin.

Неговото неочаквано присъствие и откровени размисли за ранния дизайн на Етериум завладяха аудиторията от над 600 разработчици.

В обръщението си Бутерин не само си припомни старта на Етериум през 2014 г., но и сподели визията си за неговото бъдеще. ETH, който понастоящем се оценява на $449 милиарда, набира допълнителна сила с неотдавнашното одобрение на спот Eтериум ETF в САЩ и въвеждането от BlackRock на токенизиран блокчейн фонд.

Въпреки нарастващото му приемане, Бутерин отбеляза, че Етериум все още често е неразбран. „Прякото обяснение е, че Биткойн е дигитално злато“, отбеляза той, като добави, че ЕTH не е известен с това.

В разговор с организаторите на ETHBerlin Афри Шьодон и Франциска Хайнтел, Бутерин сподели спомените си от Берлин и сътрудничеството си със съоснователите на Етериум – Гавин Ууд и Джефри Уилке.

На въпроса на Шьодон как би преработил ЕTH от нулата с настоящите си познания, Бутерин изтъкна проблемите, използващи Етериум Виртуалната Машина (EVM). Той отбеляза, че първоначалният дизайн на EVM се основава на 256-битова обработка, която е по-малко ефективна в сравнение с 64- или 32-битовата обработка:

„Първоначалният дизайн е бил прекалено оптимизиран за 256-битово използване“, обясни той.

Бутерин също така изрази съжаление за прехода от консенсусен механизъм зса доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) през 2022 г. Той предположи, че по-простият PoS модел е можел да бъде приет по-рано, като се спестят сериозни изчислителни ресурси.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн сезонът отново се забави, но дали е добър момент за инвестиция?

Първоначалното вълнение около т.нар. „алткойн сезон“ се охлади, като много криптовалути се коригираха с 10-20% през последната седмица, с изключение на няколко като Етериум.

18.06.2024 15:00 2 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

18.06.2024 10:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.