НАЧАЛО Алткойни

Важен ден за Етериум: Ето кога може да видим старта на Етериум ETF

31.05.2024 8:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Важен ден за Етериум: Ето кога може да видим старта на Етериум ETF

Според информацията Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е инструктирала компаниите, които са подали документи за откриване на спот Етериум ETF, да представят проекти на S-1 формуляри до края на тази седмица, което е важна стъпка в процеса на одобрение на финансовите продукти.

Това искане идва след одобрението на 19b-4 формулярите на 23 май, което е важен етап в процеса. Последната стъпка, необходима преди да започне търговията, е подаването и одобряването на формулярите S-1. За съжаление, поради промяна на посоката от страна на SEC в последния момент, тези формуляри не можаха да бъдат подготвени предварително.

След получаването на проектите на S-1 формулярите SEC ще предостави първоначалните си коментари, които ще предизвикат допълнителни корекции, според запознати лица. Това показва, че процесът на одобряване напредва въпреки първоначалните затруднения.

След одобрението на ETF-ите VanEck реагира бързо, като представи модифицирана версия на своя формуляр. Впоследствие, на 30 май, BlackRock последва примера, като уточни, че ETF-ът ѝ ще бъде подкрепен с инвестиция от $10 милиона.

Източникът обаче спомена, че докато подробностите за първоначалните инвестиции са сравнително лесни за включване от емитентите, други аспекти на формулярите може да изискват повече време за разглеждане. Те очакват, че техните S-1 формуляри ще преминат през поне още два кръга на подаване на проекти, преди да бъдат финализирани.

Анализаторите прогнозират, че подаването на S-1 ще отнеме няколко седмици, а ако процесът напредва бавно, може да се удължи до няколко месеца. Въпреки това някои търговци твърдят, че забавянето може да има предимства, тъй като позволява по-задълбочен контрол и потенциално насърчава по-стабилен пазар след възобновяване на търговията.

Освен това ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас нарече актуализираните S-1 заявления “добър знак“, като добави, че стартирането до края на юни е “легитимна възможност“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Тази криптовалута може да скочи с 50% преди по-сериозна корекция според анализатор

Популярният крипто трейдър Bluntz, известен с точните си алткойн прогнози, вярва, че меме токена Dogwifhat (WIF) е на път да претърпи значителен подем.

18.06.2024 15:30 2 мин. четене

Алткойн сезонът отново се забави, но дали е добър момент за инвестиция?

Първоначалното вълнение около т.нар. „алткойн сезон“ се охлади, като много криптовалути се коригираха с 10-20% през последната седмица, с изключение на няколко като Етериум.

18.06.2024 15:00 2 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.