НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин сподели защо света се нуждае от крипто

декември 22, 2022 13:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин сподели защо света се нуждае от крипто

Създателят на Етериум (ETH) Виталик Бутерин посочва четири важни причини, поради които светът се нуждае от криптовалути.

В нов епизод на подкаста Bankless, Бутерин изтъкна някои случаи на употреба, илюстриращи ползите, които криптовалутите носят на хората по света. Той каза, че те вече са по-добър начин за извършване на транзакции при изпращане на дарения за различни благотворителни организации и инвестиране в стартиращи предприятия. 

Според него това е най-лесния начин за бързо изпращане на сума пари към всякакви организации, базирани във различни държави.

За инвестирането в стартиращи предприятия чрез крипто трансфери, Бутерин сподели:

Това са все случаи, в които криптовалутата всъщност е значително по-ефективна от съществуващата банкова система. Не мисля, че това е временно. Мисля, че има структурни причини, поради които крипто е по-добро в оцеляването си като международна безпроблемна система, отколкото [традиционни банкови системи].

Създателя на Етериум (ETH) също така каза, че криптовалутите предлагат на правителствата по света валута, която може да се конкурира с щатския долар.

От гледна точка на правителството, ако 10% от националната икономика се осъществява в криптовалута, това би било много по-малко страшно, отколкото, ако 10% от икономиката се осъществява в щатски долари.

Според него това е така, защото във втория случай правителството на САЩ би имало власт над икономиката на дадената държава, докато в първият – не.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава сигнал, че може да предстои възход – ето кога


Именно заради това той смята, че съществува структурен аспект, при който поради своята неутралност криптовалутите има предимство, което фиатните валути не могат да имат.

След това Бутерин посочи, че крипто е важно за хората, живеещи в развиващите се страни, например за извършване на международни плащания, без да се налага да се плащат високи такси за парични преводи.

Според него това е така, защото ако тези хора отидат на места в Латинска Америка, Африка, Югоизточна Азия и други, то там фиатната система често дори не е добре свързана с финансовите системи на богатите държави.

Той даде пример за хора, работещи в други страни, които изпращат пари до семействата си в родните им държави и спомена, че крипто е най-лесния, бърз и евтин начин за това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене