НАЧАЛО Биткойн

Биткойн дава сигнал, че може да предстои възход – ето кога

декември 22, 2022 9:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава сигнал, че може да предстои възход – ето кога

Популярен криптостратег смята, че Биткойн се подготвя за значителен възход през предстоящата 2023 г.

Aнализатор, известен в Twitter под псевдонима „Inmortal“, каза на своите 189,800 последователи, че Биткойн дава сигнал за обрат на тренда на тридневната графика.

Чудовищна дивергенция при Биткойн.

Тя е положителна, но не е сигнал за дъно. Цената може да продължи да се понижава, тъй като RSI [индексът на относителната сила] прави по-високи дъна.

btc chart

Индексът на относителната сила (RSI) е технически индикатор, използван при анализа на финансовите пазари. Той е осцилатор на инерцията, който измерва скоростта и промяната на ценовите движения. Индикаторът се изчислява по следната формула:

RSI = 100 – (100 / (1 + RSI))

Тук RS – relative strength или относителна сила – е средната печалба на актива за даден брой периоди, разделена на средната загуба за същия брой периоди.

RSI обикновено се изобразява като линейна графика със стойности от 0 до 100. Стойност на RSI от 70 или повече показва, че въпросният актив става свръхкупен или надценен, докато стойност от 30 или по-малко сочи, че е свръхпродаден или подценен. 

Трейдърите и инвеститорите често използват индикатора като инструмент за идентифициране на потенциални възможности за покупка или продажба.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2024 г. ще е изключително добра за Биткойн и Етериум – Раул Пал


Поглеждайки графиката на анализатора, изглежда, че Биткойн формира бича дивергенция, което предполага, че купувачите започват да набират сила, въпреки че цената на BTC продължава да спада. Важно е да се има предвид, че споделената графика дава потенциални индикации за дългосрочни движения.

Когато RSI даде същия сигнал през януари 2019 г., октомври 2020 г. и юли 2021 г. Биткойн направи силен възходящ импулс. Според Inmortal BTC ще започне значителен подем през 2023 г., което ще е подобно на представянето му през март и юли 2019 г., когато кралят на криптовалутите се покачи от около $3,000 до $14,000.

Към момента на писане на статията, цената на Биткойн се движи около $16,880, като анализаторът очаква отскок до $17,500 в краткосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене