НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин критикува методите на Илон Мъск

ноември 2, 2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин критикува методите на Илон Мъск

След като придоби Twitter за $44 милиарда, Илон Мъск почти веднага започна активно да управлява платформата на социалната медия. 

Tой съкрати около половината от персонала на компанията и пое пълен контрол, като освободи управителния съвет. Освен това Мъск е готов да въведе новата система за верификация, която вече се сблъска с някои критики. 

Решението на Мъск не е ефективно, твърди Бутерин

Според Мъск новата система ще бъде начин за верифициране на потребителите и за борба с ботовете и спамърите в мрежата. В момента синята отметка е достъпна само за малък процент потребители, избрани от Twitter. Системата ще позволи на всеки да плаща по $8 долара на месец и „да се нарича както си иска„.

Според Виталик Бутерин, макар че новата система може да бъде ефективен начин за борба с големия брой ботове в мрежата, може да възникне проблем, тъй като това ще навреди на ролята на синята отметка за борба с измамите. Според съоснователя на Етериум (ETH) ако има допълнителен метод за проверка, резултатът би бил много различен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5: Кои са най-популярните нови криптовалути?


След като изрази критики, Виталик защити новата система като спомена, че няма проблем да се таксува по $8 долара на месец и това няма да създаде икономическа йерархия, тъй като сегашната система за синя отметка е много ексклузивна. Въпреки всичко създателят на Етериум смята, че отметката трябва да се таксува отделно от другите премиум услуги.

Новата система би донесла повече ползи за верифицираните потребители като приоритет в отговорите, споменаванията и търсенията, което ще бъде един от най-ефективните начини за победа над спама и измамата. „Премиум“ акаунтите също така ще могат да публикуват дълги видео файлове и аудио записи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене