НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин критикува методите на Илон Мъск

ноември 2, 2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин критикува методите на Илон Мъск

След като придоби Twitter за $44 милиарда, Илон Мъск почти веднага започна активно да управлява платформата на социалната медия. 

Tой съкрати около половината от персонала на компанията и пое пълен контрол, като освободи управителния съвет. Освен това Мъск е готов да въведе новата система за верификация, която вече се сблъска с някои критики. 

Решението на Мъск не е ефективно, твърди Бутерин

Според Мъск новата система ще бъде начин за верифициране на потребителите и за борба с ботовете и спамърите в мрежата. В момента синята отметка е достъпна само за малък процент потребители, избрани от Twitter. Системата ще позволи на всеки да плаща по $8 долара на месец и “да се нарича както си иска“.

Според Виталик Бутерин, макар че новата система може да бъде ефективен начин за борба с големия брой ботове в мрежата, може да възникне проблем, тъй като това ще навреди на ролята на синята отметка за борба с измамите. Според съоснователя на Етериум (ETH) ако има допълнителен метод за проверка, резултатът би бил много различен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5: Кои са най-популярните нови криптовалути?


След като изрази критики, Виталик защити новата система като спомена, че няма проблем да се таксува по $8 долара на месец и това няма да създаде икономическа йерархия, тъй като сегашната система за синя отметка е много ексклузивна. Въпреки всичко създателят на Етериум смята, че отметката трябва да се таксува отделно от другите премиум услуги.

Новата система би донесла повече ползи за верифицираните потребители като приоритет в отговорите, споменаванията и търсенията, което ще бъде един от най-ефективните начини за победа над спама и измамата. “Премиум” акаунтите също така ще могат да публикуват дълги видео файлове и аудио записи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.