НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин: Криптовалутите са по-добри от златото

октомври 31, 2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: Криптовалутите са по-добри от златото

Виталик Бутерин, съоснователят на Етериум, наскоро изрази мнението си в Twitter защо криптовалутите са "по-добър залог" от златото, което той определи като "невероятно неудобно".

Виталик Бутерин разкритикува златото като децентрализирана алтернатива на фиатните пари и го нарече „невероятно неудобно“ и „трудно за използване, особено при транзакции с ненадеждни страни“. Освен това той твърди, че златото не „поддържа опции за безопасно съхранение“, като заявяви, че „има по-малко приемане от криптовалутите, така че криптовалутите са по-добрият залог„.

Бутерин се включи в Twitter в отговор на американския карикатурист и автор на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Зак Уайнърсмит, който заяви, че единственият аргумент, който е чул по отношение на криптовалутите, „който има смисъл в рамките на самите вярващи, е, че те не искат централизиран орган за парите„.

С други думи, Уайнърсмит смята, че хората трябва да предпочетат златото пред криптовалутите, защото то вече притежава една от основните ценности на дигиталните активи, а именно, че няма централизиран орган, който да стои в центъра на всичко. В отговора си Бутерин се противопоставя категорично на златото като заяви, че то е неприятно и тромаво за използване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, злато и сребро преди обрата, предупреди Робърт Кийосаки


Основателят на Етериум твърди, че криптовалутите са пътят, по който трябва да се върви, още от 2014 г., когато в публикация в блога си заяви:

Биткойн (BTC) може да послужи като универсален резервен актив, подобен на сегашното и историческото функциониране на златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене