НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин: Криптовалутите са по-добри от златото

октомври 31, 2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: Криптовалутите са по-добри от златото

Виталик Бутерин, съоснователят на Етериум, наскоро изрази мнението си в Twitter защо криптовалутите са "по-добър залог" от златото, което той определи като "невероятно неудобно".

Виталик Бутерин разкритикува златото като децентрализирана алтернатива на фиатните пари и го нарече “невероятно неудобно” и “трудно за използване, особено при транзакции с ненадеждни страни”. Освен това той твърди, че златото не “поддържа опции за безопасно съхранение”, като заявяви, че “има по-малко приемане от криптовалутите, така че криптовалутите са по-добрият залог“.

Бутерин се включи в Twitter в отговор на американския карикатурист и автор на бестселъри на “Ню Йорк Таймс” Зак Уайнърсмит, който заяви, че единственият аргумент, който е чул по отношение на криптовалутите, “който има смисъл в рамките на самите вярващи, е, че те не искат централизиран орган за парите“.

С други думи, Уайнърсмит смята, че хората трябва да предпочетат златото пред криптовалутите, защото то вече притежава една от основните ценности на дигиталните активи, а именно, че няма централизиран орган, който да стои в центъра на всичко. В отговора си Бутерин се противопоставя категорично на златото като заяви, че то е неприятно и тромаво за използване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, злато и сребро преди обрата, предупреди Робърт Кийосаки


Основателят на Етериум твърди, че криптовалутите са пътят, по който трябва да се върви, още от 2014 г., когато в публикация в блога си заяви:

Биткойн (BTC) може да послужи като универсален резервен актив, подобен на сегашното и историческото функциониране на златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Проблемите на Binance се задълбочават – SEC завежда дело срещу крипто борсата

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) подаде иск срещу Binance, най-голямата крипто борса в света и нейния главен изпълнителен директор и основател Чанпен Джао.

юни 6, 2023 14:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.