НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин: Криптовалутите са по-добри от златото

31.10.2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: Криптовалутите са по-добри от златото

Виталик Бутерин, съоснователят на Етериум, наскоро изрази мнението си в Twitter защо криптовалутите са "по-добър залог" от златото, което той определи като "невероятно неудобно".

Виталик Бутерин разкритикува златото като децентрализирана алтернатива на фиатните пари и го нарече “невероятно неудобно” и “трудно за използване, особено при транзакции с ненадеждни страни”. Освен това той твърди, че златото не “поддържа опции за безопасно съхранение”, като заявяви, че “има по-малко приемане от криптовалутите, така че криптовалутите са по-добрият залог“.

Бутерин се включи в Twitter в отговор на американския карикатурист и автор на бестселъри на “Ню Йорк Таймс” Зак Уайнърсмит, който заяви, че единственият аргумент, който е чул по отношение на криптовалутите, “който има смисъл в рамките на самите вярващи, е, че те не искат централизиран орган за парите“.

С други думи, Уайнърсмит смята, че хората трябва да предпочетат златото пред криптовалутите, защото то вече притежава една от основните ценности на дигиталните активи, а именно, че няма централизиран орган, който да стои в центъра на всичко. В отговора си Бутерин се противопоставя категорично на златото като заяви, че то е неприятно и тромаво за използване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, злато и сребро преди обрата, предупреди Робърт Кийосаки


Основателят на Етериум твърди, че криптовалутите са пътят, по който трябва да се върви, още от 2014 г., когато в публикация в блога си заяви:

Биткойн (BTC) може да послужи като универсален резервен актив, подобен на сегашното и историческото функциониране на златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.