НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин дари над $100,000 в Етериум за правния фонд на Tornado Cash

31.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин дари над $100,000 в Етериум за правния фонд на Tornado Cash

Портфейл, свързан с Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, наскоро прехвърли 30 ETH на стойност $113,000 на Juicebox, платформа за групово крипто финансиране с отворен код.

Средствата бяха предназначени за предоставяне на правна помощ в подкрепа на разработчиците на Tornado Cash Алексей Перцев и Роман Сторм.

По данни на Juicebox фондът е събрал приблизително 596 ETH и е предназначен да подпомогне правната защита на разработчиците на Tornado Cash, докато те водят съдебна битка за установяване на тяхната невинност.

Изтъкнати фигури в крипто пространството, включително Бутерин, отдавна защитават каузата за защита на личните данни в крипто сферата и разработването на инструменти, които дават възможност на потребителите да управляват конфиденциално своите активи.

Tornado Cash е инструмент за защита на личните данни в индустрията на криптовалутите, предназначен да улесни анонимните крипто транзакции. Макар че основният му фокус е върху неприкосновеността на личния живот, инструментът за съжаление привлече вниманието на престъпници, които го използваха за улесняване на транзакции, включващи хакнати или откраднати средства.

Използването на инструмента от престъпници накара правоприлагащите органи да обърнат внимание, като през август 2022 г. Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции за употребата му.

Впоследствие основателите на Tornado Cash бяха арестувани и обвинени в нарушаване на разпоредбите за борба с прането на пари. След това Алексей Перцев бе осъден на пет години от холандски съд по обвинения в пране на пари.

Тъй като правоприлагащите органи все по-често се насочват към софтуерните разработчици, експертите предупреждават, че подобни действия биха могли да имат значителни последици за крипто индустрията като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.