НАЧАЛО Други

Високопрофилни имена в крипто индустрията под прицела на руските санкции

май 25, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Високопрофилни имена в крипто индустрията под прицела на руските санкции

Сред все по-големия брой американски граждани, на които са наложени санкции от страна на Русия, са и няколко видни фигури от крипто индустрията.

На 19 май руското външно министерство обяви мерки за предотвратяване на пътуванията на американци в Русия в отговор на ескалиращия конфликт със САЩ. 

Тези мерки се разглеждат като контрамярка на неотдавнашните санкции на Министерството на финансите на САЩ, които целяха да подкопаят способността на Русия да продължи войната в Украйна.

Списъкът на Русия със санкционирани лица включва добре познати личности от крипто индустрията наред с фигури като бившия президент Барак Обама, Сет Майерс и Стивън Колбърт.

Би Джей Канг, преди това агент на ФБР, известен с участието си във високопоставени разследвания на измами с ценни книжа, включително процеса срещу Бърни Мейдоф и делото за търговия с вътрешна информация на Радж Раджаратнам, се оказа под номер 147 в списъка на Русия.

Според информацията през октомври 2022 г. Канг се е присъединил към Binance.US. Въпреки че вече не е активен агент на ФБР, Русия все още идентифицира Канг като настоящ агент.

Гурбир Гревал, бившият директор по правоприлагането на SEC, в миналото е предприемал правни действия срещу руски граждани и е участвал в разследвания, свързани с дигитални активи. 

През декември 2021 г. SEC повдигна обвинения на петима руснаци за хакване на компютърни системи с цел получаване на достъп до поверителна корпоративна информация.

Владислав Клюшин, един от съучастниците, беше арестуван и осъден през февруари, като го грози потенциална присъда до 30 години затвор.

Летисия Джеймс, главният прокурор на Ню Йорк, участва активно в разследването и съдебното преследване на различни компании от крипто индустрията. Неотдавна службата ѝ постигна споразумение за $4.3 милиона с Coin Cafe, която призна за измамно събиране на такси от потребителите.

Джеймс също така предизвика регулаторен дебат, като класифицира Етериум като ценна книга по време на съдебно дело срещу KuCoin.

Джаред Бърнщайн, председател на Съвета на икономическите съветници, встъпи в длъжност през февруари 2023 г. и заема 32-ро място в списъка със санкции на Русия. 

Въпреки че Бернщайн призна потенциала на блокчейн технологията, той също така посочи рисковете, свързани с криптовалутите, подчертавайки необходимостта от адекватни предпазни мерки и регулации.

Под ръководството на Бернщайн “CEA” предложи данъка върху енергията за добив на дигитални активи (DAME), който има за цел да наложи 30% данък върху електроенергията, използвана от крипто миньорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.