НАЧАЛО Финтех

Visa иска да интегрира Етериум за автоматични плащания

декември 20, 2022 14:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Visa иска да интегрира Етериум за автоматични плащания

Световният кредитен гигант Visa проучва възможността да използва смарт договори и програмируеми плащания. Фирмата иска да позволи на притежателите на Етериум да настройват автоматични плащания.

Visa обяви предложение, с което иска да даде възможност на притежателите на Етериум да настройват програмируеми плащания от собствените си портфейли със самостоятелно попечителство. Освен това концепцията ще елиминира банките и централизираните трети страни от транзакциите.

Автоматичните плащания бяха лесни за настройване по обикновени банкови сметки. В крайна сметка обаче банката контролира системата и прехвърляните средства. Visa навлиза в сферата на самостоятелно съхраняваните криптовалути и започвайки с Етериум.

Въпреки сериозният спад на криптопазара, фирмата желае да се впусне в това, което в крайна сметка ще се превърне в бъдещето на плащанията.

Visa ще комбинира сметки в Етериум

Катрин Гу, ръководител на отдела за дигитални валути и протоколи на централните банки на Visa, е съавтор на предложението.

Тя заяви, че “ако един от основните случаи на използване на блокчейн е за плащания, тогава основното изискване е, че блокчейнът трябва да функционира също толкова добре, колкото днес, ако не и по-добре”.

В предложението се използва нова концепция, известна като “абстракция на сметките (АА)”. Освен това то е едно от водещите предложения на разработчиците на Етериум, използващи смарт договори за постигане на автоматични плащания.

Това решение включва създаването на смарт договор, който действа като посредник между сметка на потребител и сметка на договор, позволявайки създаването на самостоятелен портфейл, който може да извършва автоматично повтарящи се плащания, без да изисква активното участие на потребителя.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн миньорите са изпратили 57,000 BTC към борсите – какво означава това?


Съществуват редица предимства на абстракцията на акаунта, която Виталик Бутерин първоначално формализира през 2017 г. като EIP-86. Тя дава възможност за създаване на сметки с много собственици чрез верификация с много подписи и делегирани сметки. Идеята също така позволява създаването на публичен акаунт, от който всеки може да извършва транзакции.

“По същество AA позволява програмируема валидност за проверка и валидиране на всяка блокчейн транзакция”, обясниха от Visa.

Концепцията все още не е внедрена в Етериум. Въпреки това в най-новото EIP-4337 от 2021 г. се предлага метод за AA без промени в мрежовия протокол.

Кредитният гигант работи с разработчиците на Етериум

Екипът на Visa работи с разработчици на Етериум извън компанията. Целта е да се увеличи капацитетът за обработка на големи обеми транзакции и да се осигури по-голяма сигурност и оперативна съвместимост.

В края на октомври Visa подаде две заявки за търговска марка, в които се заявяват планове за собствени крипто портфейли. Освен това имаше разпоредби за управление и одит на криптоактиви и ютилити токени.

Също така през октомври фирмата си партнира с Уолстрийт банката JP Morgan, за да си сътрудничи по частни блокчейни за опростяване на плащанията между държавите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене

Фед обяви предстоящото стартиране на услуга за незабавни плащания

Федералният резерв на САЩ наскоро обяви предстоящото стартиране на услугата FedNow през юли, която има за цел да позволи на финансови институции от всякакъв мащаб и местоположение да предлагат услуги за незабавни плащания в цялата страна, денонощно и 365 дни в годината.

март 17, 2023 13:00 2 мин. четене

Stripe си осигури $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране с по-ниска оценка

Stripe набра $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране, който оценява компанията на $50 милиарда и планира да използва средствата, за да осигури ликвидност на служителите и да изпълни данъчните си задължения.

март 17, 2023 10:00 1 мин. четене