НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньорите са изпратили 57,000 BTC към борсите – какво означава това?

декември 20, 2022 9:51 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите са изпратили 57,000 BTC към борсите – какво означава това?

Тази година не беше благосклонна към миньорите на Биткойн, тъй като нахлуването в Украйна през февруари 2022 г. предизвика глобална енергийна криза, която повиши разходите за добив до рекордни стойности.

Освен това сривът на Luna през юни понижи цената на Биткойн до двугодишно дъно, заличавайки и малкото рентабилност, която беше останала на миньорите.

След предизвикателното лято с главоломно растящите цени на електроенергията, миньорите посрещнаха зимата, белязана от краха на FTX и още по-несигурните цени.

Кризата от 2022 г. засегна както големите, така и малките криптодобивни операции. Най-тежко пострадаха големите, публично търгувани майнинг компании, тъй като изключително печелившата 2021 г. накара много от тях да поемат дългове и да започнат скъпи проекти за разширяване.

Борбата, през която преминаха миньорите, може да се види и в данните от веригата, показващи невероятно стресираща година.

Приходите на миньорите за Exahash рязко спадат от началото на годината. Приходите, деноминирани в щатски долари, отбелязват значително по-голяма волатилност, което вещае неприятности за тези, които са решили да продадат своите BTC притежания.

Погледът към хаш лентите допълнително потвърждава тази тенденция. Метриката анализира 30-дневната пълзяща средна стойност и 60-дневната пълзяща средна на хеширащата мощност на Биткойн, за да определи кога миньорите капитулират.

Когато 30-дневната МА падне под 60-дневната, започва капитулация, тъй като добивът на Биткойн става твърде скъп. Когато тенденцията се обърне, добивът на Биткойн отново става печеливш.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Бичият пазар по-близо от очакваното?


От началото на годината пазарът е наблюдавал три случая на пресичане на тези пълзящи средни – през юни, юли и август. А сега, в началото на декември, се наблюдава четвъртото обръщане на пълзящите средни, което показва, че е започнала още една капитулация.

Данните от веригата ясно показват, че миньорите масово са капитулирали през цялата година. Това обаче не означава, че те са продавали всичките си BTC.

Всъщност изглежда, че от началото на годината има забележим спад на количеството монети, които миньорите продават.

Разглеждането на броя на изходящите транзакции от портфейлите на миньорите през 2022 г. разкрива намаляващ натиск за продажба. С изключение на краткотрайния скок на изходящите трансфери в средата на ноември, тенденцията е постоянно намаляваща.

Преводите от портфейли на миньори към борси допълнително потвърждават тази тенденция.

От началото на годината трансферите от портфейли на миньори към всички борси намаляват. През 2022 г. те изпратиха общо около 57,000 BTC на борси, като 18,500 от тях отидоха в Binance, а около 12,500 – в Coinbase.

Преглед на хеширащата мощност на Биткойн разкрива, че силата на мрежата не е била компрометирана. Натискът от продажби, предизвикан от нарастващите цени на електроенергията и стремително увеличаващите се разходи за хардуер, не са повлияли на хашрейта. Всъщност този показател на Биткойн мрежата в момента се изкачва обратно към годишния връх, който отбеляза в средата на ноември – въпреки спада на цената на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене